Gönderen Konu: Sandisk sansa fuze incelemesi  (Okunma sayısı 1615 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı witness

• AAC
  • **
  • Tanık Çaycı
Sandisk sansa fuze incelemesi
« : Temmuz 22, 2009, 16:17:20 »

Kulaklıklar: Grado RS1, Beyerdynamic dt880 600Ω ,phonak PFE
Amfi: Little dot mkiii
Dap: Iriver E150, Cowon G3
Kaynak:Musiland monitor 02 us, Matrix Mini-i DAC

Çevrimdışı witness

• AAC
  • **
  • Tanık Çaycı
Ynt: Sandisk sansa fuze incelemesi
« Yanıtla #1 : Temmuz 22, 2009, 16:18:13 »
Hasan'a yardımları için teşekkür ederim :)

Çevrimdışı MuttFTS

• Administrator
  • Hasan
« Yanıtla #2 : Temmuz 22, 2009, 16:28:02 »
Rica ederim. :) Eline sağlık, çok güzel bir inceleme olmuş..
Masaüstü: > Musical Fidelity V-Dac > La Figaro 336 (aka Darkvoice 336) > Sennheiser HD600 (Recabled)
Mobil: > iPhone 3G :: iPod Video 30GB > Fiio E1 > Ortofon E-Q7 Custom :: Stax SR-001 MKII
İncelemelerinizle ilgili yardım almak için benimle iletişime geçebilirsiniz.

Çevrimdışı ulyses

• AAC
  • **
  • Kemal
« Yanıtla #3 : Temmuz 22, 2009, 16:31:05 »
Eline sağlık witness. Çok güzel bir inceleme. Şu Sansaların sesini merak etmiyor değilim. Eskiden mediamarkt bunlarla doluydu. Sonra alet takdir toplamaya başlayınca hiç bulunmaz oldu. Özellikle Vibez'a kıyasla sesi nasıldır hep bir soru işareti bende. Vibez'ı sattım ama özlemiyorum desem yalan olur.:(
Desktop:Foobar 2000 >ASIO4ALL >AUDIO GD DAC19DSP >BRAVO AUDIO V2 SYLVANIA 12AU7 >AKG K702
Portable:Creative Zen X-FI >FIO E5 >Phonak Audeo PFE

Used:Trekstor Organix, Trekstor Vibez, Creative Muvo V100, Sb Audigy2 nx, Little Dot MK2, Beyerdynamic DT880 2005, Heed Canamp, E-MU 202 USB

Çevrimdışı ONLYtheSTRONGsurvive

• MP3
  • *
« Yanıtla #4 : Temmuz 22, 2009, 16:38:57 »
Ben de bekliyordum incelemeyi..Emeği geçenlere teşekkürler.

Dip ses ve eq yetersizliği moralimi bozdu açıkçası. Fakat ses çözünürlüğünün iyi olmasına da sevindim. Her yerde bahsediliyordu zaten. Sanırım ben de flatçi olcam bundan sonra.

Şunu merak ettim. Playlistleri aletten oluşturabiliyor muyuz yoksa WMP zorunluluğu var mı Sony'deki gibi?
Mevcut: Sansa Fuze + CX300 (Biri beni şu kulaklıktan kurtarsın)
Bir zamanlar: iriver H10

Çevrimdışı witness

• AAC
  • **
  • Tanık Çaycı
« Yanıtla #5 : Temmuz 22, 2009, 19:06:51 »
Teşekkür ederim arkadaşlar,sınavlar yüzünden biraz hızlı bir inceleme oldu ama eksik birşey varsa ileride eklerim.

--Dip ses olayı moralinizi bozmasın çoğu iemde hissedilmiyor bile. Ben grado sr125 te hissettim bu durumu. Örneğin cx500 de duyumsanabilir bir seviyede bile değil çoğu zaman,sadece ses çok açıkken ve müzik çok yavaşlamışsa anlaşılabiliyor.
Phonak pfe de de önemli bir sorun değil.
--Eko ayarları malesef zayıf ve açıkça sesin genel karakterini olumsuz etkiliyor. Dipses daha önce belirttiğim gibi varsayılandan başka bir ayar seçilirse artıyor.
--radyosu da zayıf incelemde nedenlerini yazdım zaten. Bu sorunlardan başka bir eksi bulmak gerçekten güç fuze için. Hatta benim gibi pimpirikli değilseniz saydıklarımı görmezsiniz bile :)

ekleme;
playlisti müzik çalar üzerinden oluşturabilirsiniz. Sanıyorum seçtiğiniz parçayı go list gibi bir listeye atıyor buradan dinleyebilirsiniz. Yanlız çok işlevsel değil taktir edersiniz ki. Önceden hazırlamak ; hele çok fazla parça olduğu düşünülürse daha kolay.
« Son Düzenleme: Temmuz 22, 2009, 19:13:10 Gönderen: witness »

Çevrimdışı selim

• AAC
  • **
« Yanıtla #6 : Temmuz 22, 2009, 20:50:40 »
Eline sağlık witness, o kadar sınav stresine ragmen gayet güzel bir inceleme olmuş.

Kısa süre de olsa fuze kullanmış biri olarak ben de aklıma gelenleri eklemek istedim.

-Cihaz gerçekten çok küçük ve kibar. Kredi kartından biraz daha büyük, açıkçası beni oldukça şaşıtmıştı.
-Clickwheel (teker) kullanımı oldukça kolay hatta nanoya göre kontrol etmek daha kolay diyebiliriz. Ipod gibi dokunmatik degil, onun yerine iki yone de sonsuz kez donebilen bir mekanizma düşünün. Bu sebeple atlama yapmadan kullanmak daha kolay.
-Ekranı fena degil. Fotograflar gayet güzel görünüyor. Ancak film izlemeyi pek düşünmeyin. Çünkü hem ekran büyük planlar için fazlasıyla küçük kalıyor hem de en fazla 20 fps'ye çıkabildiği için ciddi bir yavaşlık seziliyor.(Bazen senkron kayması bile hissettim) Ama çizgi film izlemek için kullanılabilir. South park falan hem yakın plan oldugu için hem de pek efekt ihtiyacı olmadıgı için gayet iyi sonuç vermişti.
-Film ve fotografları cihaza atmadan önce convert etmeniz gerekiyor. Ancak beraberinde gel(mey)en sansa media converter kanımca illet bir program. Bende ne yapsam da film convert edemedi. Filmler için winavi media converter diye bir program var, ben onu kullanmıştım. Alternatif arayan düşünebilir (hatta düşünsün).
-Kullandıgı skinleri değiştirmek mümkün değil, hatta arkaplan resmi bile ayarlamak mümkün değil. Bu eksi puan.
-Ses kalitesi konusunda da clip ile arasında pek fark hissetmedim. Şu an piyasadaki en iyi ses kalitesine sahip cihazlardan gibi geliyor bana(ilk 3'tedir hatta).
-Sd card girişi ve line out çıkışı (dock veya dıy fuze to mini olarak kullanılabilir, compicat'de var sanırım) çok önemli iki ayrıntı. Ve ciddi bir fark yaratıyor.

Benim de aklıma gelenler bunlar. Diğer konularda da Witness'a katılıyorum. Şu an ses kalitesi ilk etken ise alınacak daha iyi bir dap oldugunu sanmıyorum. Sandisk son derece başarılı bir iş çıkartmış...
PC>Foobar>Nuforce µDac>Hifiman EF2(GE 5654,Sylvania 6AK5W)>Grado SR 325is::AKG K 271 Studio::Sennheiser HD 555:: Etymotic ER4S

Cowon D2::Sansa Clip>Go Vibe-6>Audio Technica CK7

Çevrimdışı witness

• AAC
  • **
  • Tanık Çaycı
« Yanıtla #7 : Temmuz 22, 2009, 21:46:43 »
Selimin'de söylediği gibi ses kalitesi konusunda piyasanın çok az amiral gemisinden birisi. Kimi forumlarda "yav iyidir iyidir ama sandisk sonuçta bilmem ne marka müzik çalardan nasıl iyi olsun ki? Fiyatı uygundur ondan beğenilmiştir" gibi yorumlar sıkça söyleniyor. Gerçekten sandisk eski modelleri düşünüldüğünde beklenilenin çok üzerinde bir iş çıkarmış.

Hele methini çok duyup bimekste incelemek için sansa clip i elime aldığımda "yok yav bu değildir bukadar küçük olamaz" diye düşünmüştüm :) 

Çevrimdışı KontG

• Global Moderator
  • Mustafa
« Yanıtla #8 : Temmuz 22, 2009, 21:47:29 »
Ellerine sağlık witness :)  Bir player daha tanıma şansına sahip olduk... Line-Out çıkışı ve flac oynatması bile yeterli böyle bir player almak için... Hiç kayıpsız ve işlenmemeiş dinlemek ayrı bir zevk... Ama dip gürültüsü olması biraz moral bozucu...

Bu arada Rachmaninoff Collection görüyorum resimlerde :)
DAP : Creative Zen X-Fi 16 GB, iPod Touch 16 GB, Creative Zen Muvo2 4GB (Efsane)
Eski DAP'larım : Creative Zen Touch 40GB, Zen Vision:M 60 GB, Trekstor VibeZ 12GB
Kulaklık : Beyerdynamic)))) DT 880 (2005), Beyerdynamic)))) DT 231, PHILIPS SHP-805, V-Moda Vibe, Creative EP-830
Eski Portatif AmfiMeier Audio Corda Move,
Desktop Amfi : OCTAVART O1
Kablo : sKyLine 99.99% Pure Sound Cable, tech-link mini-to-RCA cable
Ses Sistemi : CREATIVE INSPIRE T6060
Ses Kartı : Creative X-Fi Extreme Music, E-MU 0404 USB
Mikrofon : Shure C606
İncelemelerim : BRAHMS - The Complete Symphonies, OCTAVART O1, Zen Vision:M 60 GB, Beyerdynamic)))) DT 880 (2005),Meier Audio Corda Move, Zen Vision:M 60 GB vs Trekstor Vibez 12 Gb, Creative X-Fi Extreme Music, Creative X-Fi Yazılımları, CREATIVE INSPIRE T6060, PHILIPS SHP-805, PHILIPS SBC HP460, John Williams, Star Wars - Episode 3 (Soundtrack)

Çevrimdışı witness

• AAC
  • **
  • Tanık Çaycı
« Yanıtla #9 : Temmuz 22, 2009, 21:55:25 »
Teşekkür ederim kontG :)
Babamın bürosundan kalma o iç bayan çalışma masasının kasvetini biraz olsun dağıtmak için kullandım  Rachmaninoff'un cd kabını :)

Dip gürültüsü dediğim gibi yadsınamaz elbet. Ama yüksek seste ve müzik çok yavaşladığında duyumsanıyor.

Yine line-out çıkışından ses alındığında ortadan kalkıyor. Tabi şöyle bir gerçek var , kimi zaman dip gürültülerin önemli bir kısmı müziğin kendisinde saklı oluyor ;  kayıt kalitesinin kötü olması ya da sıkıştırma işleminin götürüleri sesi etkiliyor.
« Son Düzenleme: Temmuz 23, 2009, 00:45:02 Gönderen: witness »

Çevrimdışı wakinyan

• MP3
  • *
  • Koray
« Yanıtla #10 : Temmuz 23, 2009, 00:04:08 »
eline, kulağına sağlık ;)
Galiba kendini akıllı sanan bir serseri olduğumu düşünüyordu, çünkü kendini akıllı sanan bir serseriydi...:coolsmiley:

http://aylak-adam.mybrute.com/

• MP3
  • *
« Yanıtla #11 : Temmuz 23, 2009, 00:08:04 »
Önceki mp3 çalarım flac çalmadığı için bu formatla ilgilenmiyordum. Sevdiğim şarkıların elimden geldiğince 320 kbps olanlarını indiriyordum. Şimdi bana flacla tanışmak için bir şans doğdu. Fakat benim kulaklık CX300. Sizce 320 lik mp3'ler ile flac arasındaki farkı CX300 ile bariz hissedebilir miyim yoksa üst düzey bir kulaklık mı almam lazım?

Çevrimdışı MuttFTS

• Administrator
  • Hasan
« Yanıtla #12 : Temmuz 23, 2009, 00:10:21 »
Muhtemelen hissedersin, ki zaten her halükarda indirip dene, sonuçta denemesi bedava :)

Önceki mp3 çalarım flac çalmadığı için bu formatla ilgilenmiyordum. Sevdiğim şarkıların elimden geldiğince 320 kbps olanlarını indiriyordum. Şimdi bana flacla tanışmak için bir şans doğdu. Fakat benim kulaklık CX300. Sizce 320 lik mp3'ler ile flac arasındaki farkı CX300 ile bariz hissedebilir miyim yoksa üst düzey bir kulaklık mı almam lazım?

Masaüstü: > Musical Fidelity V-Dac > La Figaro 336 (aka Darkvoice 336) > Sennheiser HD600 (Recabled)
Mobil: > iPhone 3G :: iPod Video 30GB > Fiio E1 > Ortofon E-Q7 Custom :: Stax SR-001 MKII
İncelemelerinizle ilgili yardım almak için benimle iletişime geçebilirsiniz.

• MP3
  • *
« Yanıtla #13 : Temmuz 23, 2009, 00:14:49 »
Orası öyle tabi. Hatta bir tane buldum :) Dediğin gibi denemek lazım. Görelim şu kayıpsız formatı.

Çevrimdışı witness

• AAC
  • **
  • Tanık Çaycı
« Yanıtla #14 : Temmuz 23, 2009, 00:49:37 »
teşekkür ederim @wakinyan :)

@ONLYtheSTRONGsurvive ,
şevkini kırmak gibi olmasın ama ben cx500 de pek bir fark alamıyordum flac ile256 kbps lik bir mp3 arasında. Belki dinlediğim müzik türü ile kulaklığın arası pek iyi olmadığı için böyle umutsuz görmüş olabilirim :)

Ama şöyle bir gerçek vardır,psikolojik olarak bile olsa insanda bir hoşnutluk uyandırıyor yüksek çözünürlüklü ses dosyaları. Sana tavsiyem -zaten aramızda olduğun için aksini düşünmek pek mümkün olmaz :) - mesela bir grado sr60 ile tanışman. Pedlerini de modladıktan sonra pek mutlu olursun sansa fuze ile :)