Gönderen Konu: Apple'ın Yılın İlk Çeyreğindeki Satışları  (Okunma sayısı 258 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Be Creative

• Haber Editörü
  • Metin
Apple'ın Yılın İlk Çeyreğindeki Satışları
« : Temmuz 26, 2009, 00:19:14 »
Gizmodo imzalı Apple'ın 2009 ilk çeyrekteki satış değerleri sektörün geleceği konusunda oldukça fikir verici. Macintosh ve benzeri alanımız dışında olan değerleri bir kenara bırakırsak, özetle: iPod satışları 10.2 milyon adet olmakla beraber geçen yılın ilk çeyreğine göre %7lik bir düşüş gösteriyor. Aynı dönemdeki iPhone satışları ise 5.2 milyona ulaşarak geçen yılın aynı dönemine göre tam %626lık bir artış gösteriyor.

Dolayısıyla, sonuçlara bakıldığı zaman görünen o ki klasik tipte mp3 çalarlar genel olarak kullanıcıyı eskisi kadar cezbetmiyor. Bunu Apple'ın iPod satışları düştü, dolayısıyla Apple pastadan rakiplerine daha fazla pay vermek durumunda kalıyor diye de yorumlayamıyorum çünkü diğer firmalarda da 2008'in ilk çeyreğinden beri belli bir ivme kazanmış düşüşler var gibi gözüküyor satış rakamlarına bakıldığında.

Bir başka ortaya çıkan ise 'özgün' olduğu rahatlıkla söylenebilecek iPhone tipi bir 'all in one' örneğine tüketicinin bu derece önemli bir tepki vermesi. Bu değerler eminim göz önüne alınarak tüm firmaları bu tarz cihazlara ağırlık vermek konusunda teşvik edecektir. Zaten Vado + Zen X-Fi + Web browser ve Touchscreen'i Zii Egg adı altında birleştirmeyi planlayan Creative, ve aynı şekilde kamera bulundurmasa da çok benzer bir karaktere sahip ZUNE HD de bu nitelikte modellerin sayısının hızla artacağını gösteriyor.

Kısacası, başka bir döneme giriyor gibiyiz...

http://gizmodo.com/5319722/apple-made-a-lot-of-money-as-traditional-ipods-march-to-extinction
Kulaklıklar: AKG K601, beyerdynamic DT880 600Ω (AudioMinor kablo), Westone UM2, Etymotic ER4P-S, Sennheiser IE8
Kaynaklar: PS Audio - Digital Link III DAC, E-MU 0404 USB, Creative Sound Blaster Live 5.1 Platinum, Creative X-Fi Fatality
Amfiler: Octavart O1
Portatif: zune HD 32gb, Sony A818, Zen Vision:M 60GB
Dinlenen Müzikler: http://www.last.fm/user/Celticphile?setlang=en

Çevrimdışı KontG

• Global Moderator
  • Mustafa
Ynt: Apple'ın Yılın İlk Çeyreğindeki Satışları
« Yanıtla #1 : Temmuz 26, 2009, 09:50:06 »
Evet ancak genel itibariyle eğer mp3 player üreticileri ses/kalite merkezli bir cihaz politikasından vazgeçip içine foto, kamera vb. özellikleri eklemeye çalışırlarsa da, bu bizim gibi tüketicileri üzebilir. Umarım Ekstralar konusunda dikkatli olurlar...

Bunun yanında dokunmatik ekran gibi arayüz konusunda geliştirme yapacaklarsa buyursunlar görelim :)
DAP : Creative Zen X-Fi 16 GB, iPod Touch 16 GB, Creative Zen Muvo2 4GB (Efsane)
Eski DAP'larım : Creative Zen Touch 40GB, Zen Vision:M 60 GB, Trekstor VibeZ 12GB
Kulaklık : Beyerdynamic)))) DT 880 (2005), Beyerdynamic)))) DT 231, PHILIPS SHP-805, V-Moda Vibe, Creative EP-830
Eski Portatif AmfiMeier Audio Corda Move,
Desktop Amfi : OCTAVART O1
Kablo : sKyLine 99.99% Pure Sound Cable, tech-link mini-to-RCA cable
Ses Sistemi : CREATIVE INSPIRE T6060
Ses Kartı : Creative X-Fi Extreme Music, E-MU 0404 USB
Mikrofon : Shure C606
İncelemelerim : BRAHMS - The Complete Symphonies, OCTAVART O1, Zen Vision:M 60 GB, Beyerdynamic)))) DT 880 (2005),Meier Audio Corda Move, Zen Vision:M 60 GB vs Trekstor Vibez 12 Gb, Creative X-Fi Extreme Music, Creative X-Fi Yazılımları, CREATIVE INSPIRE T6060, PHILIPS SHP-805, PHILIPS SBC HP460, John Williams, Star Wars - Episode 3 (Soundtrack)

Çevrimdışı MuttFTS

• Administrator
  • Hasan
« Yanıtla #2 : Temmuz 26, 2009, 10:25:09 »
Öncelikle iPhone'un %626'lık satış artışına en önemli etki, bir çok yeni ülkede satışa çıkıp, yılbaşına kadar ancak tanınmış olması ve yılbaşından sonra çok daha fazla satması diye düşünüyorum.

Konuya girecek olursam ise, durum aslında mp3 player ile kamera, wifi, dokunmatik ekran olayı değil.

Olay şu; ben cebimde öncelikli telefonumu gezdiriyorsam, bu benim önceliğim ise, birşeyin telefonuma eklenmesi gerek. Mp3 playerıma değil.

Yani eğer bu tip bir cihaz çıkacaksa, bana göre, telefon cihazının üzerine inşa edilmeli. En azından bir telefon ve bir mp3 çalar fazlası ile iş görecektir. (İkisi de doğru dürüst olmadı, mp3 çalıyorum diyen telefonlardan bahsetmiyorum)

Wifi, dokunmatik ekran gibi aksesuarlar zaten lükstür; ki Amerika'da WiFi'den çok 3G'nin kullanıldığını unutmamak gerekir.

Kısacası Creative, Archos vs. cihazına telefon özelliği koymadıkça iPhone veya bunun türevi bir cihazdaki satışın oranının yanına bile yaklaşayamacaktır.

(Bir iPhone 3G ve içindeki iPodu kullanan, eski bir iPod kullanıcısı :))(Ki iPhone'un kullanımını, hiçbir cihazın ses kalitesine değişmem, o da ayrı bir konu)
« Son Düzenleme: Temmuz 26, 2009, 10:27:55 Gönderen: MuttFTS »
Masaüstü: > Musical Fidelity V-Dac > La Figaro 336 (aka Darkvoice 336) > Sennheiser HD600 (Recabled)
Mobil: > iPhone 3G :: iPod Video 30GB > Fiio E1 > Ortofon E-Q7 Custom :: Stax SR-001 MKII
İncelemelerinizle ilgili yardım almak için benimle iletişime geçebilirsiniz.

Çevrimdışı KontG

• Global Moderator
  • Mustafa
« Yanıtla #3 : Temmuz 26, 2009, 13:11:14 »
Telefon işin içine girince maaliyet neredeyse 2'ye katlanıyor... Dolayısıyla telefon kullanıcıları ile mp3 kullanıcıları aynı pastada aynı görüşlere sahip olduklarını sanmıyorum... Ben şahsen telefon ile mp3'ün ayrı ayrı olmasından yanayım
DAP : Creative Zen X-Fi 16 GB, iPod Touch 16 GB, Creative Zen Muvo2 4GB (Efsane)
Eski DAP'larım : Creative Zen Touch 40GB, Zen Vision:M 60 GB, Trekstor VibeZ 12GB
Kulaklık : Beyerdynamic)))) DT 880 (2005), Beyerdynamic)))) DT 231, PHILIPS SHP-805, V-Moda Vibe, Creative EP-830
İncelemelerim : BRAHMS - The Complete Symphonies, OCTAVART O1, Zen Vision:M 60 GB, Beyerdynamic)))) DT 880 (2005),Meier Audio Corda Move, Zen Vision:M 60 GB vs Trekstor Vibez 12 Gb, Creative X-Fi Extreme Music, Creative X-Fi Yazılımları, CREATIVE INSPIRE T6060, PHILIPS SHP-805, PHILIPS SBC HP460, John Williams, Star Wars - Episode 3 (Soundtrack)

Çevrimdışı MuttFTS

• Administrator
  • Hasan
« Yanıtla #4 : Temmuz 26, 2009, 13:20:36 »
Sen o şekilde düşünüyorsun, çünkü sen terim yerindeyse "audiophile" sınıfında müzik dinleyen bir müzisyensin. Doğrudur.

Ama iPhone/iPod satış rakamlarına bakınca insanların bu şekilde düşünmediği biraz daha ortada. Sonuçta maliyeti alıcı düşünmüyor. (Dolaylı olarak yansıyor o ayrı) iPhone alıyor fiyatı neyse, bakıyor içinde iPod var, ben niye başka iPod/DAP alayım şeklinde düşünüyor.

iPhone pahalı şeklinde de yorum yapabilirsiniz, bu özellikteki herhangi bir telefon kadar fiyatı. Hatta içinde iPod'u veya kontratlı fiyatları ile birlikte aslında çok daha ucuz...
Masaüstü: > Musical Fidelity V-Dac > La Figaro 336 (aka Darkvoice 336) > Sennheiser HD600 (Recabled)
Mobil: > iPhone 3G :: iPod Video 30GB > Fiio E1 > Ortofon E-Q7 Custom :: Stax SR-001 MKII
İncelemelerinizle ilgili yardım almak için benimle iletişime geçebilirsiniz.

Çevrimdışı KontG

• Global Moderator
  • Mustafa
« Yanıtla #5 : Mart 22, 2010, 22:29:16 »
Fiyatı çok iyi şu anda.. Kaçmaz bu fırsat ama para yok...

http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/B002M3SOC4