Öncelikle iPhone'un %626'lık satış artışına en önemli etki, bir çok yeni ülkede satışa çıkıp, yılbaşına kadar ancak tanınmış olması ve yılbaşından sonra çok daha fazla satması diye düşünüyorum.
Konuya girecek olursam ise, durum aslında mp3 player ile kamera, wifi, dokunmatik ekran olayı değil.
Olay şu; ben cebimde öncelikli telefonumu gezdiriyorsam, bu benim önceliğim ise, birşeyin telefonuma eklenmesi gerek. Mp3 playerıma değil.
Yani eğer bu tip bir cihaz çıkacaksa, bana göre, telefon cihazının üzerine inşa edilmeli. En azından bir telefon ve bir mp3 çalar fazlası ile iş görecektir. (İkisi de doğru dürüst olmadı, mp3 çalıyorum diyen telefonlardan bahsetmiyorum)
Wifi, dokunmatik ekran gibi aksesuarlar zaten lükstür; ki Amerika'da WiFi'den çok 3G'nin kullanıldığını unutmamak gerekir.
Kısacası Creative, Archos vs. cihazına telefon özelliği koymadıkça iPhone veya bunun türevi bir cihazdaki satışın oranının yanına bile yaklaşayamacaktır.
(Bir iPhone 3G ve içindeki iPodu kullanan, eski bir iPod kullanıcısı

)(Ki iPhone'un kullanımını, hiçbir cihazın ses kalitesine değişmem, o da ayrı bir konu)