Gönderen Konu: Grado Rs1 İncemesi  (Okunma sayısı 1557 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı witness

• AAC
  • **
  • Tanık Çaycı
Grado Rs1 İncemesi
« : Ağustos 17, 2009, 12:43:09 »

« Son Düzenleme: Ağustos 19, 2009, 13:15:09 Gönderen: witness »
Kulaklıklar: Grado RS1, Beyerdynamic dt880 600Ω ,phonak PFE
Amfi: Little dot mkiii
Dap: Iriver E150, Cowon G3
Kaynak:Musiland monitor 02 us, Matrix Mini-i DAC

Çevrimdışı valdez

• MP3
  • *
  • Çok bilgi akıllı olmayı öğretmez
Ynt: Grado Rs1 İncemesi
« Yanıtla #1 : Ağustos 17, 2009, 15:35:21 »
Sabırsızlıkla bekliyoruz :)
DAP:Trekstor Vibez 12GB, İphone 3G 8GB Kulaklık:Beyerdynamic DT 88O, iGrado Amfi: Meier Audio Corda Move
Ev Sistemi: Cambridge Audio 540C v2 CDP, Cambridge Audio 540A v2 ampli, wharfedale 9.1 speaker

Çevrimdışı witness

• AAC
  • **
  • Tanık Çaycı
« Yanıtla #2 : Ağustos 19, 2009, 13:15:54 »
incelemeyi ekledim arkadaşlar umarım bir faydası dokunur.

Çevrimdışı MuttFTS

• Administrator
  • Hasan
« Yanıtla #3 : Ağustos 19, 2009, 13:52:17 »
Eline sağlık witness, çok güzel ve detaylı bir inceleme olmuş :ok
Masaüstü: > Musical Fidelity V-Dac > La Figaro 336 (aka Darkvoice 336) > Sennheiser HD600 (Recabled)
Mobil: > iPhone 3G :: iPod Video 30GB > Fiio E1 > Ortofon E-Q7 Custom :: Stax SR-001 MKII
İncelemelerinizle ilgili yardım almak için benimle iletişime geçebilirsiniz.

Çevrimdışı wakinyan

• MP3
  • *
  • Koray
« Yanıtla #4 : Ağustos 19, 2009, 14:12:08 »
ellerine sağlık, güzel bir inceleme  :ok
yalnız ben senin aksine, muhtelif yerlere kazınan, çizilen üretim numaralarına bittim, inanılmaz hoşuma gitti vallahi   :love:

zaten, ne biliyim, grado' ya hep bi sempatim vardı, daha da arttı. "istediğiniz müzikse, alın size müzik" diyo adamlar sadece, süsle püsle pek uğraşmıyolar, biraz daha uğraşmaları lazım tabi ama ne biliyim, onların bu "salaş" tarzına ayrıca bir hayranlığım var  :worship
Galiba kendini akıllı sanan bir serseri olduğumu düşünüyordu, çünkü kendini akıllı sanan bir serseriydi...:coolsmiley:

http://aylak-adam.mybrute.com/

Çevrimdışı ulyses

• AAC
  • **
  • Kemal
« Yanıtla #5 : Ağustos 19, 2009, 14:33:54 »
Gerçekten oldukça detaylı bir inceleme. Keyifle okudum. Pfe ile kıyaslaman da kafamda ses karakterini canlandırmam açısından faydalı oldu. İlginçtir pfe bas konusunda lambalı amfiyle beslenen dt880 den daha temiz geliyor bana. Beyer bazen kaptırıp gidiyor çünkü baslarda. Tabi Beyer hacim ve vuruş olarak çok daha fazla bas sunuyor ama pfe'nin tertemiz kontrollü baslarını çok takdir ediyorum. RS1'in ondan çok daha iyi olması merakımı arttırdı. Diğer yandan malzeme kalitesi ve işçilik konusunda verdiğin eksilere katılmamak elde değil. Bu fiyata satılan bir kulaklıkta insan daha fazla bir özen bekliyor.
Desktop:Foobar 2000 >ASIO4ALL >AUDIO GD DAC19DSP >BRAVO AUDIO V2 SYLVANIA 12AU7 >AKG K702
Portable:Creative Zen X-FI >FIO E5 >Phonak Audeo PFE

Used:Trekstor Organix, Trekstor Vibez, Creative Muvo V100, Sb Audigy2 nx, Little Dot MK2, Beyerdynamic DT880 2005, Heed Canamp, E-MU 202 USB

Çevrimdışı witness

• AAC
  • **
  • Tanık Çaycı
« Yanıtla #6 : Ağustos 19, 2009, 14:46:27 »
@wakinyan
el işçiliği benim içinde herzaman özeldir ama ne bileyim hani sürücü üzerindeki üretim numarasını geçtim plastik tutacağa bıçakla kazımak ne oluyor :) İkinci rahatsız eden nokta kenarlara taşan yapıştırıcının görüntüsü. Bunlar sadece görüntüyle ilgili,el işçiliği olması çok iyi ama biraz özensiz bir el işçiliği gibi geldi bana :)
@ulyses
Basları gerçekten alışık olmadığım kadar derin geliyor.  Rs1 in hemen ardından denediğimde bir miktar sönük algıladım pfe nin baslarını ama kesinlikle başarısız bulduğum ya da yadırgadığım anlamına gelmesin. Lambalı amfi ile nasıl bir sonuç olur bilemiyorum rs1 içinde olumlu iyileşmeler olacağından umutluyum. Artık birkaç ay sonra böyle bir amfiyi alacak kadar para biriktirebilirsem izlenimlerimi paylaşırım.

Çevrimdışı Be Creative

• Haber Editörü
  • Metin
« Yanıtla #7 : Ağustos 19, 2009, 15:14:05 »
Eline sağlık  :wink Baştan sona okudum, pek soracak bir şey bırakmamışsın bize.

El yapımı olduğunu yapıştırıcısının taştığı yerler ve üzerindeki numaralar çok iyi yansıtmış, orjinal oluyor bence böyle. Fabrika yapımı HD800'de bile her modelde ses değişiyorsa (diğer bir konuda bahsetmiştik) acaba RS1'de nasıl değişiklikler vardır o da ayrı bir merak konusu. Belki de iki RS1'i bir şekilde yanyana getirebilsek farklı sesler alacağız bazı konularda.

Keyifli dinletiler dilerim. Didik didik edilince her modelin tonla dezavantajı bulunur herhalde, sahne derinliği konusunda bahsettiğin gibi. Keyif almak yeterli, hiç üstelemeden uzun yıllar kullanmak lazım. Hayırlı olsun tekrar  :wink
Kulaklıklar: AKG K601, beyerdynamic DT880 600Ω (AudioMinor kablo), Westone UM2, Etymotic ER4P-S, Sennheiser IE8
Kaynaklar: PS Audio - Digital Link III DAC, E-MU 0404 USB, Creative Sound Blaster Live 5.1 Platinum, Creative X-Fi Fatality
Amfiler: Octavart O1
Portatif: zune HD 32gb, Sony A818, Zen Vision:M 60GB
Dinlenen Müzikler: http://www.last.fm/user/Celticphile?setlang=en

Çevrimdışı witness

• AAC
  • **
  • Tanık Çaycı
« Yanıtla #8 : Ağustos 19, 2009, 15:36:13 »
Bu arada incelemedeki şekilde biraz farklı görünmüş,rs1 i ses karakterini tam tarafsız bölgede tanımlamak yanlış olur,sr125 ve pfe den biraz daha doplu olmakla birlikte ortanın biraz sağı olarak düşünülebilir.

Çevrimdışı utuman

• MP3
  • *
  • Ahmet
« Yanıtla #9 : Ağustos 19, 2009, 15:38:46 »
@witness;inceleme için söylenebilecek tek kötü söz yok alabildiğine detaylı,anlaşılır ve samimi olmuş incelemelerin çok keyif veriyor.Çok büyük çaba sarf etmişsin tebrik ederim.

Çevrimdışı KiralikCeset

• MP3
  • *
  • Mehmet
« Yanıtla #10 : Ağustos 19, 2009, 17:46:32 »
ah ya gradoya hayranım ıste.ne guzel resımler.hatta o serı numarası nedır oyle ya.bayıldım.ıncelemede muthıs olmus.para olsa kesınlıkle acımam bende alırım bu ust sevıye grado kulaklıklardan.gule gule kullan
Grado SR80i
Yuin PK3
Sansa Clip
FiiO E5

Çevrimdışı ftt

• AAC
  • **
« Yanıtla #11 : Ağustos 19, 2009, 18:38:46 »
@witness, inceleme harika, eline sağlık. güle güle kullan ayrıca!

@seri numarası beğenen arkadaşlar, kulaklıklarınızın üzerine ben gelip falçatayla 4956 yazsam meşe odunuyla kovalarsınız yemin ediyorum. işte grado'yla olan münasebetinizde bu noktaya "halo effect" diyoruz :)

Çevrimdışı KiralikCeset

• MP3
  • *
  • Mehmet
« Yanıtla #12 : Ağustos 19, 2009, 19:28:32 »
Genelde cok elıt urunlerın uzerıne serı no hep fabrıka cıkıslı degılde bızzat el yazısı ıle yazılır.Duty Free'de calısıyorum ve bınlerce euroluk bır konyagın serı nosuda elle yazılmıstır.Ve her goren hayrandır buna :) Bende bunu gorunce bayıldım Grado'da
Grado SR80i
Yuin PK3
Sansa Clip
FiiO E5

Çevrimdışı witness

• AAC
  • **
  • Tanık Çaycı
« Yanıtla #13 : Ağustos 19, 2009, 19:36:17 »
olumlu yorumlar için teşekkür ederim arkadaşlar.

el yazısı ile pek bir sorunum yokta bıçakla seri no kazımayı garipsedim dediğim gibi. Yani ne bileyim ustasının adını falan yazsalar güzel olurdu :)

Ama bunlar olsa olsa ufak detaylar olur. Kimi arkadaşların da belirttiği gibi -gerçi ben garipsesem bile :)- grado avrupa firmalarının aksine teknolojiyi değil insanı ön plana çıkarıyor.

Bu arada belki bakmamış arkadaşlar vardır,grado nun atölyesinin neye benzediğini merak edenler aşağıdaki linkten inceleyebilirler :)

http://www.gradolabs.com/gradoTour.htm

Çevrimdışı wakinyan

• MP3
  • *
  • Koray
« Yanıtla #14 : Ağustos 19, 2009, 22:33:20 »

@witness, inceleme harika, eline sağlık. güle güle kullan ayrıca!

@seri numarası beğenen arkadaşlar, kulaklıklarınızın üzerine ben gelip falçatayla 4956 yazsam meşe odunuyla kovalarsınız yemin ediyorum. işte grado'yla olan münasebetinizde bu noktaya "halo effect" diyoruz :)

kulaklığın kalitesi sorununun ötesinde bi yere gidiyo gibi olmasın ama paylaşma ihtiyacı hissettim; bilmiyorum belki halo etkisi ya da başka bi şey bu kazıma mevzuu ama elimdeki üründe fabrikasyon, mekanik havasından ziyade kanlı canlı bir ruha sahip olması gibi görüyorum ben o kazımaları. o yüzden de bu aletteki ruh diğerlerinde yok bana göre. sahaflardaki sararıp solmuş sayfalı kitapları yeni baskı kitaplara tercih etmek gibi bi şey bu.
ayrıca ftt arkadaşım, haklısın, benim uyduruk px100' e 4956 yazarsan da cidden üzülürüm, 5745 olsa hadi neyse  :p
Galiba kendini akıllı sanan bir serseri olduğumu düşünüyordu, çünkü kendini akıllı sanan bir serseriydi...:coolsmiley:

http://aylak-adam.mybrute.com/