Gönderen Konu: Hifiman EF2 - İlk İzlenimler  (Okunma sayısı 1218 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı selim

• AAC
  • **
Hifiman EF2 - İlk İzlenimler
« : Eylül 23, 2009, 02:11:37 »
İnceleme yapmak için kesinlikle çok erken ancak bu haftadan sonra, uzun uzun bir şeyler yazacak zamanım olmayabilir. O yüzden en azından temel bir kaç noktada bir şeyler yazayım istiyorum. İleride zaman buldukça, eklemeler yaparım...

Demiştik yukarıda, bugün yakın zamanda farklı bir DAC ile dinleme şansı bulduğum için bazı konulara italik ile bir kaç ekleme yapıyorum. Ama DAC ile ilgili detaylı görüşlerimi, udac elime geçtikten sonra yazacağım.
Bir de daha önce tube rolling konusundaki bir faç farklı lamba ile ilgili yazdığım mesajı ekliyorum---01.01 2010

DAC kısmı ile ilgili bir düzeltme yaptım. 19.01.2010

*Arkadaşlar EF2 bir hybrid masaüstü kulaklık amfisi+ DAC. Bildiğiniz gibi kulaklık amfileri lambalı ve katı(solid state) amfiler olarak ikiye ayrılıyor. Hybrid olanlar ise çok değişik tasarımlar taşımakla birlikte genel olarak iki tür amfinin en iyi yönlerini birleştirmeye çalışıyorlar. Solid-state amfiler yüksek akım gücü ve düşük distorsiyon oranları ile kağıt üstünde daha cazip görünüyorlar. Lambalı amfiler ise görece olarak yüksek distorsiyonları, nispeten düşük güçleri, narinlikleri ve ısınmaları ile çok iyi bir seçim gibi durmuyorlar. Buna rağmen lambalı amfiler oldukça popüler... Bunun çok basit bir açıklaması var: Lambalar. Gerçekten de lambalı amfiler tüm dezevantajlarına rağmen lambaların kendine has sesleri ve tube-rolling diye tabir edilen lamba değişimi sayesinde çokça tercih ediliyorlar. İşte hybrid amfiler de solid state'in akım gücünü "tube sound" ile birleştirmeye çalışan tasarımlar. Tube amfiler power ve driver olarak ayrı lambalar kullanırken, hybrid amfiler sadece driver için lamba kullanıyor.

*Bu basit açıklamadan sonra EF2'yle ilgili konuşabiliriz artık... EF2 Head Direct'in kendi üretimi olan bir amfi/dac. Her ne kadar sitedeki fotograflarından bir şeye benzetmek mumkun olmasa da(hatta bir ara görüntüsü sebebiyle almakta tereddüt bile etmiştim)
aslında gayet hoş görünümlü bir cihaz. İşçiliği made in china standartlarına göre vasatın üstünde diyebilirim. Cihazın USB ve rca olarak iki girişi bulunuyor. Direk bilgisayara bağlanarak DAC+amp olarak veya rca ile sadece amfi ile kullanmak mümkün... Kutu içeriği ise amfi+adaptör+usb kablosundan oluşuyor. Kablo fena değil ancak, adaptör biraz emanet duruyor. Ayrıca, amerikan tipi olduğu için ona da bir çevirici almak gerekiyor.

*DAC kullanımı tam anlamıyla plug and play. Cihaz hemen XP tarafından usb speaker olarak tanımlanıyor ve kullanıma hazır hale geliyor. Herhangi bir yükleme veya update gerekmiyor.

*Hasan da bahsetmişti diğer başlıkta gerçekten de amfi, lambalı olmasına rağmen ısınma sorunu yok. Hem lambaları hem de amfinin kendisi uzun süreler boyunca çok makul sıcaklıklarda çalışabiliyor. Uzun dinlemeler için çok iyi bir özellik bu...

*Sıra geldi ses ile ilgili konulara. Öncelikle ses ile ilgili konuşmak için çok çok erken daha ne burn in bitti ne de ben detaylı dinlemeler yapabildim. Ancak çok belirgin bir fark var zaten ben de ondan bahsedeceğim.

Amfiyi ilk dinlediğimde, seste farkettiğim en büyük -belki de tek büyük- değişim boyut ile ilgiliydi. Anlatmak çok kolay değil bunu, ama hissetmek mümkün. EF2'den müzik dinlerken, kulaklık amfinin yardımıyla gerçek enstrümanların çıkartması gerekene çok yakın sesler çıkartıyor. Bütün enstrümanların sesi daha hacimli ve dolu duyuluyor. Mesela audigy value ile hatta go-vibe ile dinlerken sesler uzamaları gereken yerlerde düz bir biçimde çıkarken, EF2 ile dinlerken uzuyor ve yankılanıyor. Özellikle yankılar (reverberation) çok hoş ve sese bariz bir müzikallik katıyor. Bu EF2 ile birlikte farkettiğim bir durum...

Hasan araştırma yaparken Head Fi'den bir aktarma yapmıştı, "EF2'nin o kadar müzikal bir sesi var ki her şeyi ondan dinleyesim geliyor" gibi bir şeylerdi. Gerçekten de eve gelir gelmez, amfinin başına oturdum ve dinliyorum. Amfinin çok tatlı, adeta insanı dinlemeye sevkeden bir tadı var.  Böyle tuhaf da bir yanı var. Muhtemelen bunun lambalı amfi sesi ile ilgisi var, aynı plaklarda olduğu gibi analoga yakın sıcak bir ses dinliyorsunuz. Başka bir lambalı amfi dinleme fırsatım olmadığı için A/B yapamıyorum ancak diğer yorumları da dikkate alırsak sanırım bu durum lambalı amfilerin ortak özelliği...

Ses ile ilgili şimdilik kesin olarak söyleyebileceğim tek şey bu. Bunun dışında kullandığım kulaklıklardaki değişimlerle ilgili "izlenimlerim" den de bahsedeceğim, ancak dediğim gibi bunlar sadece izlenim, emin olmak için daha uzun uzun dinlemek gerekiyor.

EF2'yi en çok Grado SR 80 ile dinliyorum. SR 80'de hissettiğim en bariz şey, basların kontrolünün artmasıydı. Amfisiz kullanırken SR80 bana çok bas ağırlıklı, karanlık bir kulaklık olarak gelmişti. Midler biraz gerideydi falan. Şu an, sistemde tek değişken amfi ancak kulaklık çok daha dengeli geliyor. Özellikle şu gitarın airy tonuyla kulaklık hoşuma gitmeye başladı.

ER4S ile EF2'nin uyumu da gayet iyi geliyor bana. Özellikle düşük frekanslarda iyileşme var diyebilirim. Ama genel olarak ses rengi açısından çok iyi bir uyumları var. Go-vibe ile ER4S kullanırken, yüksek frekanslarda belirgin bir sivrilik hissediyordum. Çok fazla olmasa da yer yer rahatsız edici oluyordu. EF2 ile daha sıcak bir tona kavustu, muhtemelen analitik ve tiz vurgulu kulaklıkların coğuyla da sinerjisi iyi olacaktır. Mesela SR 325 ile denemek isterdim.

DAC kısmında ise EF2'nin çok çok iyi olmadığını biliyoruz. Ancak şu ana kadar beni rahatsız eden bir şey olmadı. Hatta dahili ses kartından geçen biri olarak çok memnun olduğumu söyleyebilirim. (Özellikle manyetik veya çeşitli elektronik gürültüler olmadan müzik dinlemek çok hoş.) Muhtemelen de daha iyi bir DAC dinlemediğim sürece de aradaki farkı hissetmeyeceğim. Dip ses yüksek seviyelere çıkılmadıkça yok, ER4S ile 70/100den, SR 80 ile de 80/100 seviyesinden sonra hissediliyor. [Bir de DAC ile ilgili olduğunu tahmin ettiğim bir sorun gözlemledim. Bazen, bir süre müzik dinledikten sonra sadece müzik çalarken duyulabilen bir dipses ortaya çıkıyor. Ve bu ses o kadar rahatsız edici ki çoğu zaman müzik dinlemeyi bırakıyorum ya da CD player bağlayıp kaynak değiştiriyorum. Bu olay amfiyi kapattıktan bir süre sonra geçiyor. Başta bu sorunun bir çok şeyden kaynaklanabileceğni düşündüm ama sonra cd playerda hiç olmaması ve amfi soğuduktan sonra geçmesi nedeniyle opampteki bir sorundan kaynaklandığına karar verdim. Tabi bu herkeste olacak diye bir şey yok ancak head fide bir kişi daha aynı sorunu yaşamıştı. Yine de çok önemli bir sorun değil, çünkü amfinin iyiliği için DAC'ı en kısa zamanda değiştirmek gerekiyor.  :)  Sorunun benim bilgisayarımdan kaynaklandığı ortaya çıktı, pci to usb kartıyla sorun çözüldü. Haksızlık etmişiz alete, onu düzeltelim-19.01.2010]

*Bu kadar övgüden sonra biraz da eksilerden bahsetmek gerekiyor. Bence eleştirilebilecek en önemli nokta amfinin çıkış kapasitesi. Açıkçası amfinin çok güçlü olduğunu düşünmüyorum ve amfiyi şart koşan kulaklıkları da sürebileceğinden şüpheliyim. SR 80'i 50/100 seviyesinde, ER4S'yi ise 40/100 seviyesinde falan kullanıyorum. ER4S için konuşursak Go - Vibe ile aralarında çok büyük bir fark yok. Biraz daha zor sürülen bir kulaklık olan Sennheiser HD 445 ise 65/100 seviyesinde normal olarak dinlenebiliyor. Bu açıdan çok güç isteyen kulaklıklar ile kullanacakların başka modelleri de düşünmeleri mantıklı olacaktır...

[Bu durumun lamba burn in'inden kaynaklandığını söylemek gerekiyor. Özellikle lambalar bir 100-200 saati geçtikten sonra ses miktarı ciddi anlamda yükseliyor. Ayrıca stok lambalar da pek matah değil. Farklı lambalar ile ses kalitesi ufak ama hissedilebilir  değişimler gösteriyor.  Daha da önemlisi, DAC değişimi. EF2 iyi bir DAC ile birlikte kullanıldığında çok zor sürülen kulaklıkları bile çok yüksek ses seviyesine kadar götürüyor. Dolayısıyla artık amfinin güçsüz olduğunu düşünmüyorum ve Senn 6XX serisini ve Gradoları rahatlıkla süreceğini sanıyorum. Zaten head fide de HD 600/650 ile en çok kullanılan hybrid amp EF2'dir herhalde. Ancak Beyerlere gelince iş biraz karışıyor. Buluşma başlığında da ifade ettiğim gibi EF2 Emu 0404 ile birlikte DT 880/250 ohm'u yeterli ses seviyelerine rahatça çıkarabilse de tam manasıyla sürdüğünü söyleyemem.
Ha dinlenmeyecek gibi mi? Hayır kesinlikle değil, hatta zor anlaşılıyor, ancak sürebilen bir amfi dinlerseniz durum hemen ortaya çıkıyor. Sakin ve az enstrümanlı müziklerde çok anlaşılır olmasa da, hızlı pasajlarda anlaşılan bir eksiklik var, dolayısıyla Beyer modellerini beslemek için bence başka bir lambalıya bakmak lazım... AKG K 601/701 konusunda ise bir bilgim yok,ancak head fide kullanan var...

Sonuç olarak: Çok zor sürülen kulaklıklar(Beyer DT880/990, K 701, orthodynamic modeller) dışında çoğu modeli rahatlıkla sürebilecek bir amfi EF2, ama DAC değişimi ve lamba burn-ini şart.
]

Sonuç olarak,

EF2 almadan önce de tahmin ettiğimiz gibi çok güçlü olmayan ancak f/p olarak çok uygun bir AMP/DAC. Özellikle amfisinin ses rengi çok çok güzel ve makul bir fiyata hem DAC hem de lambalı amfi sorununu çözüyor. Dolayısıyla sıkışık bütçeler için iyi bir seçim olacaktır. Ancak ileriye yatırım yapmayı veya amfi işini tek kalemde kapatmayı düşünenler için uygun olmayacaktır, çünkü güç isteyen kulaklıklar ile problem yaşaması mümkün...[Sonuç kısmındaki fikirlerimde ciddi bir değişiklik yok, EF2 iyi bir amfi, eğer iyi bir DAC ile beslerseniz çok daha iyi oluyor, ancak zor sürülen kulaklıklar ile tam performans alamayabilirsiniz.]

[
Bu üç ay içinde amfinin fiyatında 20 $ dolar indirim oldu. Artık 169$'a+ kargoya(20$) satılıyor. Bir de modelin yanına A harfini eklediler ancak ciddi bir değişiklik yok gibi görünüyor.
]
Şu an için aklıma gelen konular bunlar arkadaşlar. Görüşlerimin bir kısmı Hasanla ortak olarak vardığımız sonuçlar, muhtemelen o da eklemelerde bulunacaktır gerekli yerlere...

Bir de sahne derinliği, detay gibi konulara hiç girmedim zira amfi daha 30 saat falan burn in oldu ya da olmadı. Dolayısıyla bunlardan bahsetmek için biraz erken. İleride lambalar piştikçe bu konulara da değinebiliriz.

Bazı yerleri, lambalı amfilerin yapısını merak eden arkadaşlar için çok kabaca teknik kısımlarına girerek anlattım, umarım yararlı olur...

Tube Rolling

Walla her lambanın biraz daha farklı bir ses karakteristigi var ulyses. Mesela benim üç farklı lamba deneyip karşılaştırma fırsatım oldu.
İlk tungsol 5654/6ak5w denedim, seste pek bir fark hissetmedim stock lambalara göre.

Sonra bir çift sylvania 6ak5w denedim ve tungsola ve stock 61JPye göre daha detaylı, daha parlak bir ses veriyor. Hatta bana çok bariz geldi fark.

Sonra da general electric 5654 çiftini denedim  o da sylvanialar gibi geldi bana, belki baslar biraz daha yumuşak olabilir.

Açıkçası ben bu kadar fark olacagını sanmıyordum ama oldu. Mesela  Western Electric 403B için en iyi sesi olan equivalent deniyor, açıkçası onu da merak ediyorum.

« Son Düzenleme: Ocak 19, 2010, 23:43:39 Gönderen: selim »
PC>Foobar>Nuforce µDac>Hifiman EF2(GE 5654,Sylvania 6AK5W)>Grado SR 325is::AKG K 271 Studio::Sennheiser HD 555:: Etymotic ER4S

Cowon D2::Sansa Clip>Go Vibe-6>Audio Technica CK7

Çevrimdışı MuttFTS

• Administrator
  • Hasan
Ynt: Hifiman EF2 - İlk İzlenimler
« Yanıtla #1 : Eylül 23, 2009, 02:25:50 »
Selim'le zaten aynı görüşleri paylaşıyoruz fakat ben gene de üstünden genel olarak bir geçeyim istedim. Zaten ikimizin de ilk doğru dürüst amfisi olduğundan çok büyük bir inceleme değil de izlenim veya hissettiklerimiz olacak.

Cihazı ikimiz de head-direct'ten 189$ cihaz bedeli ve 20$ kargo bedeli ile toplam 209$'a satın aldık. İki cihaz da gümrükte takıldı, ben 32TL gümrük verirken selim garip bir şekilde 60 küsür lira vermiş. Türkiye'de yaşıyoruz gerçi garip olmayan birşey yok  :idiot2:

Alma sürecinde head-fi'de baya bir okuduk. Bu fiyatlarda ,hatta biraz daha üstünde de, dac ve amp ihtiyacmızı karşılayacak cihazlara baktık. Fakat daha çok selim'in ve benim de agresif tizleri olan kulaklıklarımızı biraz ehlileştirmemiz gerektiğinden lambalı olanlar ön plandaydı. Zaten lambalı/hybrid olarak sanırım EF2 var. Başka da benim dikkatimi çekmedi.

Ayrıca burda ve head-fide okuduğumuz yorumlar haricinde, verdiğimiz 209$'ın sadece 20$ını kargoya vermemiz, küçük ve nispeten hafif olmasından dolayı gümrüğe takılmama umudumuz da alım sürecinde düşündüklerimdendi.

Öncelikle teknik özelliklerini vereyim cihazın;

Imput Impedence: 47k
Output Impedence: 32-300 Ohm
Output at 32 Ohm: 3 v, 320 mw
Output at 150 Ohm: 6.2 v, 256
Freqency: 20-20khz +/- 0.2db
S/N: 95db
DAC Chip: Burr-Brown PCM2702
Tube: China 6J1 * 2 pcs
Input Voltage: 16 v to 18 v; 500 mA
Power Supply: 110 v or 220 v
Size: 14cm*8.5cm* 4.5cm or 5.6"* 3.4" * 1.8"

Genel özellikler ve malzeme kalitesi:

Cihazın boyutu teknik özelliklerden de gördüğünüz gibi gerçekten küçük. Büyüklüğü yaklaşık 2 tane 200ml'lik kutu süt/meyve suyu kadar felan. (Evet baya düşündüm ne kadar diye) Masası kalabalık olanlar için çok ideal.

Cihaz Selim'in de dediği gibi head-direct ve netteki fotoğraflarda kötü gözüküyordu. Alırken ne kadar kötü olabilir ki, en fazla boyarım diye düşünmedim değil. O kadar ki :) Ama gümrükte gördüğümde fotoğraflarla alakası olmadığını, cihazın pırıl pırıl güzel bir cihaz olduğunu gördük. :love:

Malzeme kalitesi olarak cihaz beklediğimden veya çin işliğinden iyi gözüküyor. Hem yapı olarak hem de baskı devre konusunda.. (görebildiğim kadarı ile) On off swtich'i, jack ve volume pot'unun kalitesi de gayet yeterli. Volume pot'u hakkında şunu belirtmek isterim, çok küçük çentikleri var çevirirken. Çentik arasında da durabildiğinden hoşuma giden birşey oldu.

Yanında adaptör ve usb kablo geliyor. Adaptör çok dandik ayrıca US fişi ile geliyor fakat 220V olduğundan sadece çevirici gerekiyor. USB kablo ise fena değil yada iş görür diyelim.

Ses hakkında

Öncelikle benim cihazın her iki kısmı şu an ~100 saatte. Sürekli DT770 takılı halde burn in oldu ~70 saat civarına kadar.

DAC kısmı hakkında konuşmam gerekirse, klasik 2702 kullanan bir devre. 2702'ler için kötü yorumlar yok internette pek. Genelde kendi serisinin iyilerinden diye söyleniyor. Çok dandik olduğunu düşünmüyorum fakat iş görüyor şu an için DAC kısmı. En azından selim'in de dediği gibi elektronik/elektromanyetik ses dinlemekten kurtulduk en kötü. Özellikle benim bilg.'ın jackı hdd'nin yanında olduğundan baya ses alıyordu.  :kafa:

Amfi kısmına gelirsek de, iyi yönlerine bakayım önce. Öncelikle DT770in sesi dolu dolu gelmeye başladı.

Baslar daha net ve kesin gelmeye başladı. Vuruşlarda sadece biraz güç artışı var ama ciddi bir toparlanma hissettim.

Orta frekans ses ve enstürmanlar biraz öne gelip yumuşadı. Vokaller çok güzel oldu,sanki biraz pürüzleri azaldı gibi.

Gelelim tizlere. Bana DT770'in tizleri karışıyor gibi gelmiyordu fakat amfiye bağlayınca -biraz da dac'tan kaynaklı da olabilir tabii- tizler biraz yumuşadı ve toparlandı. Karışması baya azaldı. Ziller ve elektro gitar'lar çok güzel oldu.

Sahne olarak biraz genişledi fakat DT770in kapalı yapısından dolayı sadece ayrıntı ve enstürman ayırımı fazla oldu. Seslerin farklı yerden gelmesi az gelişti diyebilirim. Derin yankı ve arka vokaller ciddi anlamda gelişti.

Beyer agresifliğini de ne olursa olsun gideremedi, V şeklindeki frekans eğrisi halen devam ediyor. Fakat ben bu agresiflikten gerçekten hoşlanıyorum.  :b

Eksi yanlarına gelirsek,

Cihaz bana güçsüz geldi. Selim'e de güçsüz gelmiş. Ben DT770 80Ohm'u volume pot saat 12 civarında dinliyorum. Turbine'i taktığımda ise saat 11 civarına aldım. Volume pot saat 8'den 18'e kadar gidebiliyor. Yani 12 yaklaşık 40/100 gibi bir rakam ediyor.

300Ohmluk kulaklıkları yeterli ses yüksekliğinde sürecektir fakat sonuna dayamamız gerekebilir. Denemek lazım. Elime bir K701/HD600/DT880 geçer veya satın alırsam  :cheesy: bu konuyu da buraya ekleriz..

Başka bir eksi yanı ise, lambalar içeride kaldığından parıltıyı ve yandığını göremiyoruz. Ama ben buna bir aparat üreticem biraz kullanayım da :)

İzlenim dedik gene dolu yazı yazmışım. Şimdilik bu kadar..  :ok

Diğer konuya da eklediğim fotoğrafları koyuyorum. Çeşitli açılardan veya boyut ile ilgili fotoğraf isteyen olursa belirtsin herhangi bir şekilde fotoğraf ekleyebilirim.

« Son Düzenleme: Eylül 23, 2009, 20:38:38 Gönderen: MuttFTS »
Masaüstü: > Musical Fidelity V-Dac > La Figaro 336 (aka Darkvoice 336) > Sennheiser HD600 (Recabled)
Mobil: > iPhone 3G :: iPod Video 30GB > Fiio E1 > Ortofon E-Q7 Custom :: Stax SR-001 MKII
İncelemelerinizle ilgili yardım almak için benimle iletişime geçebilirsiniz.

Çevrimdışı witness

• AAC
  • **
  • Tanık Çaycı
« Yanıtla #2 : Eylül 23, 2009, 14:03:14 »
Eline sağlık Selim. Bu arada sr80 i modladın mı?

Hasan'ın da yorumlarını bekliyoruz :)
Kulaklıklar: Grado RS1, Beyerdynamic dt880 600Ω ,phonak PFE
Amfi: Little dot mkiii
Dap: Iriver E150, Cowon G3
Kaynak:Musiland monitor 02 us, Matrix Mini-i DAC

Çevrimdışı selim

• AAC
  • **
« Yanıtla #3 : Eylül 23, 2009, 14:09:42 »
Sağol Tanık. :)

Sr80i henüz modlamadım. HD414 alıp flatlerle arada fark var mı bakmak istiyorum. Ondan sonra modlayabilirim. Ama şu an sorun çözüldü sayılır. Midler istediğim yerde. :)
PC>Foobar>Nuforce µDac>Hifiman EF2(GE 5654,Sylvania 6AK5W)>Grado SR 325is::AKG K 271 Studio::Sennheiser HD 555:: Etymotic ER4S

Çevrimdışı witness

• AAC
  • **
  • Tanık Çaycı
« Yanıtla #4 : Eylül 23, 2009, 14:25:56 »
ozaman sevindim :)
şu yüzden söylüyorum bowl pedlerle hele şu band modunu yapınca midler bir anda fırlıyor hatta tek sıra değil iki sıra yapıştırınca midler ve baslar çıldırıyor çok ilginç gerçekten :)

Çevrimdışı ulyses

• AAC
  • **
  • Kemal
« Yanıtla #5 : Eylül 23, 2009, 14:26:53 »
Eline sağlık selim. Güzel bir ön inceleme olmuş. Lambalı amfilerin ses'e etkisi ve dinleme isteğini arttırması konusundaki görüşlerine katılıyorum.  :)
Desktop:Foobar 2000 >ASIO4ALL >AUDIO GD DAC19DSP >BRAVO AUDIO V2 SYLVANIA 12AU7 >AKG K702
Portable:Creative Zen X-FI >FIO E5 >Phonak Audeo PFE

Used:Trekstor Organix, Trekstor Vibez, Creative Muvo V100, Sb Audigy2 nx, Little Dot MK2, Beyerdynamic DT880 2005, Heed Canamp, E-MU 202 USB

Çevrimdışı MuttFTS

• Administrator
  • Hasan
« Yanıtla #6 : Eylül 23, 2009, 20:39:22 »
Birşeyler karaladım şimdi.

Bu arada selim ben daha demin farkettim saat 6'ya kadar dönüyormuş pot. Ben en fazla 4'e kadar deniyordum  :kafa:
« Son Düzenleme: Eylül 23, 2009, 20:46:49 Gönderen: MuttFTS »
Masaüstü: > Musical Fidelity V-Dac > La Figaro 336 (aka Darkvoice 336) > Sennheiser HD600 (Recabled)
Mobil: > iPhone 3G :: iPod Video 30GB > Fiio E1 > Ortofon E-Q7 Custom :: Stax SR-001 MKII

Çevrimdışı selim

• AAC
  • **
« Yanıtla #7 : Eylül 23, 2009, 22:56:19 »
Eline sağlık hasan, tamamlandı şimdi ön inceleme... :)

Ayrıca burda ve head-fide okuduğumuz yorumlar haricinde, verdiğimiz 209$'ın sadece 20$ını kargoya vermemiz, küçük ve nispeten hafif olmasından dolayı gümrüğe takılmama umudumuz da alım sürecinde düşündüklerimdendi.

Bu konuda ben de aynen böyle düşünmüştüm. Ancak olmadı yani gümrükten yırtmak pek mümkün değil amfilerde. Muhtemelen darkvoice falan getirtsek onda da yakın bir şeyler oderdik, muhtemelen 100 TL falan tutardı ama sağlık olsun...

Volume pot meselesini ben farketmiştim, harbi gidiyor oraya kadar. Ama saat 4ten sonra oyle bir dipses duyuyorum ki hiç geçemedim oralara. ER4S steteskop gibi bir şey zaten. :)

Çevrimdışı selim

• AAC
  • **
« Yanıtla #8 : Eylül 23, 2009, 22:57:56 »
@Witness

Walla midler çıldırıyor diyince merak ettim. Tape mod sırf basları açıyor diye, hiç ilgilenmemiştim. Yedek bir padim olursa denerim bakalım.

@Ulyses

Sağolasın. :)

Çevrimdışı MuttFTS

• Administrator
  • Hasan
« Yanıtla #9 : Eylül 23, 2009, 22:59:52 »
Ben farketmemiştim, daha demin farkettim. Zaten o kadar yükseğe kadar çıkamam müzik açıkken. Müzik kapalıyken de aklıma gelmemiş demek ki..

ER4S ile sinerji nası? Benim muhtemelen adaylarımdan biri de kendisi..

Çevrimdışı selim

• AAC
  • **
« Yanıtla #10 : Eylül 23, 2009, 23:04:22 »
Walla ben beğendim. Bas departmanında bir miktar impact kazanıyorsun, diğer alanlarda da belli belirsiz yumuşatıyor sivriliği. Ama bana eski hali de çok sivri gelmiyordu belki çok uzun süre dinlersen. Sonuç olarak son derece gövdeli, sıcak bir ses duyuyorsun... Almayı düşünüyorsan ebayde yogi comp mu ne oyle bi satıcı var. Onu tavsiye ederim..
« Son Düzenleme: Eylül 23, 2009, 23:11:00 Gönderen: selim »

Çevrimdışı witness

• AAC
  • **
  • Tanık Çaycı
« Yanıtla #11 : Eylül 23, 2009, 23:08:21 »
ellerinize sağlık gerçekten çok doyurucu incelemeler. :)

@selim
tape mod hakkında yapılan yorumları incelersen asıl olarak midleri öne çıkardığını yazıyorlar. tabi genelde en kolay etki düşük frekansta duyulduğu için basları yükseltmek isteyen ilk ona bakıyor. ama ben eminim özellikle yaylı seslerindeki o incelik yerine çok vücudlu bir ses duyuluyor.

tekrar elinize sağlık umarım sorunsuz kullanırsınız. darısı benim başıma :)

Çevrimdışı selim

• AAC
  • **
« Yanıtla #12 : Eylül 23, 2009, 23:11:38 »
Sağol Tanık tekrar, darısı senin başına. :)

Çevrimdışı MuttFTS

• Administrator
  • Hasan
« Yanıtla #13 : Kasım 04, 2009, 19:59:04 »
Bu arada Başar'dan denemek için bir tane opamp aldım (OPA2111), bizim üstünde olandan (LM833) daha iyi gibi sanki...

Çevrimdışı nurix

• MP3
  • *
« Yanıtla #14 : Kasım 04, 2009, 20:25:41 »
Bu arada Head-direct in yeni EF-5 amfisi çıkacakmış .haberiniz olsun...