x1000'in ses kalitesi konusunda trekstor vibezden daha iyi olduğu söyleniyor. yine donanımhaberde ipod classicin lodlu haliyle bile x1000'deki sese ulaşamadığı söylenmiş. head-fiyi incelemedim ama zune seste ezilir bence.
Sony için gerçekten çok iyi yorumlar var, ancak Zune da flat seste Anythingbutipod ekibi tarafından Sony ile beraber Sansa Clip seviyesinde ses verdiği söylenen tek cihaz - ki kimse eleştiremezken anythingbutipod incelemeleri Cowon sesini eleştirmeye başlayabilen tek yer (kendi içindeki sağlam Cowon lobisine rağmen

). Flat seste ezeceğini sanmıyorum o yüzden, Zune gerçekten çok iyi gözüküyor. Ama ekstra bir seçenek sunmaması önemli neticede. Yani Zune mesela Sony'den daha ince bir ses veriyormuş genel olarak, ve alt frekanslardaki dolgunluğu arttırmak isteyen kullanıcılara (ya da her ne isteniyorsa) verecek hiçbir şeyi yok. Ben EQ kullanmıyorum ama iyi bir EQ'nun el altında olması her zaman avantaj, çünkü zaten analitik bir sesi artık evdeki sistemlerle aradığımız için dışarıda artık keyif aramaya başladım ben.