Gönderen Konu: En iyi ses kalitesi hangi müzik çalarda?  (Okunma sayısı 689 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı thetrooper00

• MP3
  • *
  • Ömer
Ynt: En iyi ses kalitesi hangi müzik çalarda?
« Yanıtla #30 : Temmuz 10, 2010, 21:49:50 »
@Be Creative, bende Zune HD konusunda çok memnunum ses olarak. Açıkçası alırken hiç bu kadar memnun kalacağımı düşünmezdim. Dediğin gibi ekstra bir seçenek sunmuyor belki, sunduğu hazır eko ayarları da benim hiç hoşuma gitmiyor ama ses rengi ve kalite olarak oldukça iyi bulduğum bir cihaz. Uygun bir kulaklıkla oldukça iyi bir keyif vereceğini düşünüyorum. Birde flac desteği olsa imiş muhtemel ki başka bir dap'ta gözüm olmazdı uzunca bir süre. :)
Kafaüstü: Audio-Technica ATH-AD2000, ATH-2, Grado SR60
Masaüstü: Creative X-fi Titanium Fatality --> Hifiman EF2
IEM: VSonic R04-PRO
DAP: Sansa Clip, Cowon S9, Zune HD

Çevrimdışı Be Creative

• Haber Editörü
  • Metin
« Yanıtla #31 : Temmuz 10, 2010, 21:58:38 »
@Be Creative, bende Zune HD konusunda çok memnunum ses olarak. Açıkçası alırken hiç bu kadar memnun kalacağımı düşünmezdim. Dediğin gibi ekstra bir seçenek sunmuyor belki, sunduğu hazır eko ayarları da benim hiç hoşuma gitmiyor ama ses rengi ve kalite olarak oldukça iyi bulduğum bir cihaz. Uygun bir kulaklıkla oldukça iyi bir keyif vereceğini düşünüyorum. Birde flac desteği olsa imiş muhtemel ki başka bir dap'ta gözüm olmazdı uzunca bir süre. :)

Evet aynen katılıyorum :wink Hatta FLAC sorununu ekstra uğraştırsa da dBpowerampla WMA lossless olarak hallediyorum çoğunlukla, zaten bir dap'a FLAC atılması gerektiğini düşündüğüm albüm sayısı çok da fazla değil. Şu anda masaüstü sistemimden çok uzaklarda olduğum için zune HD ve UM2 benim için ilah seviyesinde bu arada  :p
Kulaklıklar: AKG K601, beyerdynamic DT880 600Ω (AudioMinor kablo), Westone UM2, Etymotic ER4P-S, Sennheiser IE8
Kaynaklar: PS Audio - Digital Link III DAC, E-MU 0404 USB, Creative Sound Blaster Live 5.1 Platinum, Creative X-Fi Fatality
Amfiler: Octavart O1
Portatif: zune HD 32gb, Sony A818, Zen Vision:M 60GB
Dinlenen Müzikler: http://www.last.fm/user/Celticphile?setlang=en

Çevrimdışı sonneillon

• MP3
  • *
« Yanıtla #32 : Temmuz 10, 2010, 22:10:27 »
flo2 beni de cezbetti fakat gerçekten çok büyük bir alet. Dışarıda çanta içine atılabilir fakat bir işte çalışırken arka cepte nasıl olur bilemiyorum. Taşıma problemi sorun olacak gibi. Biraz daha araştıracağım fakat flo2'ye boyutundan dolayı biraz soğuk duruyorum açıkçası.

x-fi2 'nin youtube'da incelemelerine baktım. Stüdyo resimleri beni yanılttı, ben daha büyük bir alet sanıyordum fakat çok da büyük değil sanırsam. 75 gram birşey. Şuan özellikle son yorumlardan sonra x-fi2 ile sansa fuze arasında gidip geliyorum. utuman'ın yorumu ile x-fi2 biraz daha ağır basmaya başladı. super.fi  pro'yu da değiştireceğim fakat sonraki aylara bıraktım bu işi.

Ben kısaca müzik çalar hikayemi yazayım :) İlk müzik çalarım samsung z5zb idi :love: kulaklığım ise sennheiser cx300 idi. Gayet mutlu mesut geçinip gidiyorduk. Derken elektro gitar dersleri almaya başladım. Bende tuhaf bir değişim oldu. Müzikte göremediğim ayrıntıları görmeye başladım. Müzikte ensturumanlara odaklanabilme yeteneği kazandım sanırım. Samsungun bana müthiş gelen o sesi kirli ve dağınık gelmeye başladı.  Teknoloji yeni oyuncaklar sunmaya başladığında ipod touch'a terfi ettim fakat hayatımın en büyük pişmanlığını bu aletle yaşadım. Alette müzik değil, gürültü dinleniyordu resmen. Sesi bu kadar kirli, bu kadar dandik verebilen başka bir alet yapılamaz heralde. Bu yüzden kulaklığı değiştirip super.fi 5 pro aldım ammavelakin ipod touch'a lambalı amfi taksam yine fayda etmezdi. Benim aldığım ilk jenerasyondu. Sonraki nesillerde bazı düzeltmeler yapılmış sanırım fakat ipod touch gördüğümde hala istemsiz bir irkilme oluşuyor bende. Bu hezimetten sonra kısa süreli kuzenimden birkaç günlüğüne Sony alıp kullandım, modelini hatırlamıyorum. Fakat ilk birkaç şarkıdan sonra Sony bu işi biliyor demiştim. Basları çok güzeldi fakat bir boğukluk da vardı seslerde. Yine de hayranlığımı kazanmayı başarmıştı. Şuan hala samsung z5zb kullanmaktayım :D

Benim video oynatabilen müzik çalarlar ile takıntımın sebebi ipod touch'tan kaynaklanıyor. Mesela düşünün iki telefon, ipod touch, sigara paketi, çakmak, cüzdan rezalet abi  :b Özellikle bir şirketteyken ve kumaş pantolon da varsa ipod oraya buraya kayar, düzeltirsin yanlış anlaşılır :D arka cebe atarsın gereksiz bir gerginlik yapar, gömlek cebine koyarsın karizmayı çizer. Ben o alette bir defa video izlemeye çalıştım. Onda da 10 saatlik otobüs yolculuğum vardı, birkaç dizi atayım da canım sıkılmasın dedim. Convert olayı diziden uzun sürünce lanet olsun böyle teknolojiye deyip bir daha da niyetlenmedim hiç. Eğer convertsiz video atılabilen medya çalarlar varsa otobüs yolculukları için hoş olabilir aslında ama bunun dışında şahsen pek aram yok bu işlerle.

Hepinize ilgilendiğiniz için, yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

Çevrimdışı sonneillon

• MP3
  • *
« Yanıtla #33 : Temmuz 11, 2010, 17:50:59 »
Az önce beylikdüzü media markt'ten geldim. Birçok müzik çaları kendi kulaklığım ile (super.fi 5 pro) dinleme imkanım oldu. İzlenimlerimi yazayım.

Daha önce de yazmıştım; benim hoşuma giden müzik türü senfonik metal. Yani klasik müziğe bateri ve elektro gitar ekleyin; böyle birşey işte. Bu kalabalık müzik türünde enstrumanların seslerini ayrı ayrı takip edebilmeyi de istiyorum, elektro ve baterinin baslı seslerini de seviyorum.

Ortam baya kalabalıktı. Yanımda duran görevli eleman da konsantrasyonumu bozdu. Yaklaşık birer dakikalık test imkanım oldu. Müzik çalarlara demo olarak saçma sapan birşeyler atmışlar. Kaliteleri de tahminen 128kbit mp3 lerdi.

Sansa fuze : sesler gayet temiz ve berraktı. Bası pek alamadım. Ayarlardan ekolayzer ile düzeltmeyi denedim fakat daha kötü bir hal aldı. Ses seviyesini hatırlamıyorum son sese almış mıydım fakat büyük ihtimal almıştım, neredeyse zen x-fi2 ile aynı yükseklikte ses çıkışı veriyordu. Aşağıda ayrıntıları yazdım. Buarada ben yüksek seste herhangi bir cızırdama hissetmedim.

Creative zen x-fi2 : Cİhazın içinde büyük ihtimal fabrika çıkışıyla beraber gelen demolar vardı. Ses; sansa fuze gibi gayet temiz ve berraktı. Baslar fuze gibi zayıf geldi bana. Cihazın sesini az bulup biraz daha açmaya yeltendim fakat zaten son sesteymiş. Buna rağmen kulağımda bir ağrı oluşturacak kadar ya da irkilmemi sağlayacak kadar ses yüksek değildi fakat bence yeterli bir seviyedeydi. Çok gaza gelme, psikopata bağlama durumları olmadıkça o seste pek dinlenmez zaten fakat yine de belirteyim ses çok yüksek değildi. x-fi ayarlarına girip cristalize ve diğer ayarı da %40 civarı açtım ve daha berrak bir ses aldım. Bas boostu açtım fakat oluşan bası pek beğenmedim. Bir yerde okumuştum hatırlamıyorum, bas etkisini kaldıran ses dengeleme ayarına özellikle baktım kapalıydı. Yalnız şarkının ortasına aldığımda alet saçmaladı şarkıdan garip parazitler gelmeye başladı sanki okunamayan vcd film gibi kopukluklar oldu bu çok canımı sıktı. Bunun haricinde farklı bir parçada enstrumanların kalabalıklaştığı bölümlerde hafif bir cızırdama başladı. Kabahati cihazda bulmayayım belki şarkı dosyasından kaynaklanan sorunlar da olabilir bu. Menü kullanımı ise gerçekten berbat. Algılamada bir gecikme ve yavaşlık var, insanı gerçekten sinir ediyor fakat alışınca problem olmaz heralde.

Sony NWZ-E444 : Baslar hafiften kafatasını titretir haldeydi yalnız seslerde bir tuhaflık vardı. Nasıl desem sanki hafiften boğuk gibi ama değil. Tizler zayıftı sanırım. Canlı ve sıcak bir ses alamadım. mp3 dosyalarının kalitesizliğinden de olabilir.

Philips: 2-3 modelini denedim model isimlerini hatırlamıyorum. Ses yüksekliği son seste kulaklarımı ağrıttı son ses açamadım. Baslar gerçekten şahaneydi. Subwoofer etkisi ile vücutta titreşim oluşturan bir bas veriyordu. Ses de gayet temiz ve berraktı. Bende en olumlu izlenimi bıraktı.

Görevli eleman dibimde durmasa diğer modelleri de deneyecektim fakat fırsat olmadı.

Önemli bir ayrıntı var yalnız: Her aleti alıp, 320kbit mp3 veya flac atıp aynı şarkılar ile 1-2 gün denemek lazım. Ben karşık örnek müzikler ile, kalabalık bir ortamda, pek de konsantre olamadan taş çatlasın 2 şer dakika denedim. Yorumlarım ne kadar doğrudur bilemiyorum fakat bende bıraktıkları ilk intibalar böyle oldu.

Şimdi şöyle bir tercih yapmam gerekiyor: Kemanın güzel sesi, klasik gitarın tınısı, çellonun hafif baslı tınılı sesi mi yoksa baterinin, elektrogitarın baslı sesi mi... İkisini aynı anda verebilecek bir alet yok sanırım ya da buna en yakın alet philips oluyor sanırsam.

x-fi2 ye de psikolojik olarak şartlandığım için o da aklımı çelmiyor değil. 

X-fi2 kullananlara sormak istediğim bir sorun var. Kaliteli şarkı dosyaları çalarken yüksek seste bir cızırdama oluyor mu? Enstrumanlar kalabalıklaştığında seslerde bozulma oluyor mu? Bir de şu bas meselesi var. Flat sese odaklı bir alet olduğu için sanırım sony ve philips gibi subwoofer tipi bir bas vermiyor ya da veriyor mu? Şu vücudu titreten bir bas almanın imkanı var mı x-fi2 ile?

Çevrimdışı yilmaz196

• AAC
  • **
  • Erdinç
« Yanıtla #34 : Temmuz 11, 2010, 19:39:22 »
 Sen de gitmişsin, bu forumda en önerilmeyecek markayı beğenmişsin. İlginç olmuş gerçekten. Philips kullanan olduğunu sanmıyorum forumda.

Çevrimdışı witness

• AAC
  • **
« Yanıtla #35 : Temmuz 11, 2010, 19:50:16 »
Demo müziklerle deneme yapmak çok sağlıklı olmaz sanıyorum. Çoğu çok düşük çözünürlüklü ses dosyaları oluyor. Genelde philips'in dap modelleri hep olumsuz yorumlar alır dikkat etmek gerekiyor bence.

Fuze'nin ses karakteri flat olduğu için bas ağırlıklı müziklerde gümbür gümbür ses vermeyebilir. Ama basları oldukça sıkı ve temiz. Eğer sevdiğiniz parçaları yükleyip deneme şansınız varsa daha faydalı olur gibi geliyor bana. Çünkü ses kalitesi yüksek müziklerle denemeden kaliteli dap ların farklarını gözlemlemek çok zor.
Kulaklıklar: Grado RS1, Beyerdynamic dt880 600Ω ,phonak PFE
Amfi: Little dot mkiii
Dap: Iriver E150, Cowon G3
Kaynak:Musiland monitor 02 us, Matrix Mini-i DAC

Çevrimdışı sonneillon

• MP3
  • *
« Yanıtla #36 : Temmuz 11, 2010, 20:36:13 »
Philips'e özel stand vardı belki şarkıları seçip de atmış olabilirler ama basları gerçekten çok iyiydi. Yalnız ses berraklığı fuze ve x-fi2 de daha iyiydi. Hatta x-fi2 de fuze den iyiydi. Philipsi biraz araştırdım çok problemli bir müzik çalarmış galiba. Nette hep sorunları yazmışlar.

Berrak ses - baslı, iki türün ortası olarak bana en uygun sony olacak sanırım. x1050 veya a845 gayet güzel görünüyor, olumlu yorumlar var  fakat fiyatları uygun değil  :-\   S544 de fena değil gibi hem fiyatı da uygun.

x-fi2 nin basları ve cızırdama olayı için yorum bekliyorum çünkü benim dinlediğim dosyalar kalitesiz olabilir. Yorumlar olumlu gelirse bunu alacağım, kötü olursa s544 alacağım.

Arkadaşlar valla sizin başınızı da ağrıttım kaç gündür.  :embarrassed Hayırlısıyla pazartesi siparişi vereceğim inşallah.

Çevrimdışı nikbin

• MP3
  • *
  • KEF
« Yanıtla #37 : Temmuz 11, 2010, 21:46:29 »
Son çıkan philips mp3 çalarlarda full sound diye bir teknoloji kullanmışlar. "Full sound" kısaca sıkıştırılan müziklerdeki kayıpları en aza indirmeye çalışıyor. Birkaç teknoloji sitesi ve dergilerinde philips le ilgili çok iyi ses kalitesi gibi şeyler görünce ben de  marketlerde dinlemiştim fena gelmemişti sesi. Belki son geliştirmelerle yüzüne bakılır hale gelmişlerdir ama yine de temkinli olmalı. Bence taşınabilirde sony ,creative akla ilk gelenler olmalı.

Çevrimdışı STT-CL

• MP3
  • *
  • Kayra Rıdvan
« Yanıtla #38 : Temmuz 25, 2010, 21:19:56 »
Bu Full Sound teknolojisinde basları derinleştirme ve basların miktarını arttırmaktan başka pek birşey yok bence.Philips bana kalırsa halen yeterince iyi değil.

Bu arada;DSEE'nin çok bir numarasını göremediğimi yazmıştım ama kalitesi düşük müziklerde özellikle tizlerde iyileşme yaratıyor.Yalnız;bana kalırsa bir miktar yapaylık da katıyor.Bunun haricinde;daha önceden de yazdığım gibi yüksek kaliteli müziklere fazla bir etkisi yok.Belirteyim dedim.

Saygılar.

Çevrimdışı sonneillon

• MP3
  • *
« Yanıtla #39 : Temmuz 27, 2010, 12:57:34 »
Bir A4'e sığacak kadar çok şey yazmıştım ki bilgisayar resetlendi ve hepsi gitti  :kafa: Kısa bir özet yapayım, akşama ayrıntılı olarak yazacağım.

Uyardığınız halde sizi dinlemeyip Cowon J3 aldım ve hayatımın en büyük pişmanlığını yaşadım. Bu kadar iğrenç bir ses olamaz. Kesinlikle "audiophile" bir müzik çalar değil. Cihazın bana gelmesiyle satmam bir oldu. 520'ye aldım, üç gün sonra 400'e sattım. Bu derece nefret ettim aletten. Cowon'un nesini beğeniyorlar, insanları anlamak zor. İğrenç ötesi bir ses kalitesi vardı J3'ün...

STT-CL; ben de gözümü A845'e kesirmiştim fakat cebimdeyken yamulur da devreler zarar görür mü, ses çıkışı yeterli gelir mi gibi endişelerden dolayı Sony X1051 sipariş ettim, iyi ettim mi bilmiyorum fakat Cowon j3'ten sonra bu aletten memnun kalacağıma adım gibi eminim.

Çevrimdışı STT-CL

• MP3
  • *
  • Kayra Rıdvan
« Yanıtla #40 : Temmuz 28, 2010, 17:18:47 »
Cowon S9 ve J3 Cowon'un en iyilerinden aslında,o kadar kötü olmamaları lazım;sanırım tercihlerinize ve/veya kulaklığınızın ses rengine çok ters düştü @sonneillon.Bu arada,A845 belki inceliği ve aşırı olmayan ses çıkışı yüzünden bazılarına sorun çıkarabilir;haklısınız.Ancak;ben elimden geldiğince dikkatli kullanmaya çalışıyorum,birşey olmaz düşüncesindeyim ama yine de 'İnşallah birşey olmaz.' yazayım.Ses çıkışı konusunda da zaten fazla isteğim yoktur,ortama uyan en ideal seste dinlerim elverdiğince ve maksimum'a çıkma isteğim daha olmadı.Olmamalı da;sonuçta ben algılamamı bu kulaklarla yapıyorum ve hep bu kulaklarla yapacağım.Onlara zarar verebilecek bir ses seviyesine çıkmak gelecekte ciddi sorunlar çıkarabilir.Herneyse;geri kalan özellikleri ile beraber düşününce A845 benim için gerçekten ideal.Umarım;sizin ideal cihazınız da X1051 olur,aslında bence oldukça memnun kalırsınız.Uzattığım için özür dilerim,saygılar.

Çevrimdışı sonneillon

• MP3
  • *
« Yanıtla #41 : Temmuz 28, 2010, 19:45:39 »
Bugün arkadaşta tesadüfen A845'i gördüm hemen denedim ses çıkışı gayet yeterli, estetik olarak da çok hoş duruyordu keşke bunu alsaydım diye geçti içimden  ??? Neyse X1051 almış bulundum inşallah aradığım mutluluğu bu cihazda bulacağım  :)

Cowon bende çok büyük hayal kırıklığı yarattı. Aslında alet bendeyken bir inceleme yazısı hazırlasaydım daha iyi olurdu. Her türlü ekolayzer ayarını denedim fakat sesin perdeli, cansız, tizlerin kötü oluşunu düzeltemedim. Şöyle açıklayayım; Cowon j3'ü radyo kalitesini test ederken, radyonun ses kalitesi bana yeterli geldi. Yani gerçekten baslar, tizler, sesin canlılığı öyle güzeldi ki ilk defa radyo dinlemekten bu kadar keyif aldım fakat radyodan alete attığım flac'lara geçince çok bariz kalitesiz bir müzik deneyimi başlıyordu. Ekolayzerda herşeyi ama herşeyi denedim, olmadı. Aletin artık teknolojik yapısını bilmiyorum fakat amfisinde sorun yok demek ki çünkü radyosunda dinlediğim parçalar gayet üst kalitedeydi. Neden böyle bilmiyorum. Aynı şekilde x-fi2, fuze ve sonylerde dinlediğim şarkılar da cowona göre daha canlı ve hoştu. Yapay, perdeli, ruhsuz bir ses yapısı var cowonların fakat ne hikmetse radyoda dinlediğim şarkılar da tuhaf şekilde mest ediciydi...

Çevrimdışı sonneillon

• MP3
  • *
« Yanıtla #42 : Ağustos 06, 2010, 15:47:39 »
Evet arkadaşlar iki haftalık heyecanlı bekleyiş sona erdi ve Sony x1051 bugün elime ulaştı [:D]

Aleti baya karıştırdım. Bugün itibariyle ön izlenimlerimi yazayım hemen. 

Ses kalitesi

Yine diğer bütün cihazlarla denediğim aynı kulaklık olan Super.fi 5 pro'yu taktım.

Ses kalitesi açıkçası beni oldukça tatmin etti. Cowon'un oyuncak sesine kıyasla oldukça etkileyici bir ses kalitesi var. Cowon'un tek ama tek artısı gelişmiş ekolayzer ayarları ve efektler idi fakat Cowon'daki bunca detaylı ekolayzer zenginliğine rağmen uyduruk ve yapay sesi yüzünden aletten nefret etmiştim biliyorsunuz. Sony x1051 ile gerçekten müzik dinlediğimi hissettim. Vokaller, tizler, baslar, enstruman ayrımı, doğallık, sesin genel rengi gayet güzel ve olması gereken gibi. Hatta kulaklığımın eksilerini de görmemi sağladı. Şimdi de kulaklık seçme mecaram başlayacak...

Şimdi eğri oturup doğru konuşalım. Ne derece tatmin oldum? Super.fi 5 pro kulaklık ile şahsi puanlamam aşağıdadır.

Samsun z5zb: 3/10
Sony E serisi: 3/10
Philips: 3,5/10
Cowon J3: 4/10
Sansa fuze: 4,5/10
Creative x-fi2: 5/10
Sony X1051: 7/10
ONKYO TX-SR608 AVR: 10/10

Estetik 

Alet gayet estetik ve karizmatik fakat elime alınca açıkçası çok da içime sinmedi. Birazcık ağır ve kalın. Yani cepte ikinci bir telefon taşıyormuş hissi verecek. Cowon J3 daha hafif ve inceydi.

Müzik kontrol tuşları üstte, şahsen yanlarda olmasını tercih ederdim. Usb girişi ise kendine özel. Universal (mini usb) olsa seyahatlerde bin tane kablo taşıma derdi olmazdı.

Cowon J3'ün estetiği açıkçası x1051'e göre daha iyiydi.

Arabirim

Arabirim gayet kullanışlı. Cowon J3'te şarkılar arasında dolaşmak biraz zahmetliydi. X1051 bu konuda daha iyi.

Resimlerde yakınlaştırma olayı yok ya da ben göremedim. Keşke bu özellik de olsaymış.

Flac desteği yok. Bu kötü. Fakat duyulabilen frekanslar yaş büyüdükçe azalıyor biliyorsunuz. Ben 27 yaşındayım ve şuanda duyabildiğim en yüksek frekans 16khz. Bu bakımdan bilgisayar ortamında yaptığım testlerde Flac ile 320kbit MP3 arasındaki farkı anlayamıyorum. Yani şahsen Flac desteklememesi çok da önemli değil benim için.

Alet 16gb. Şahsen ruh halime göre çok farklı tarzlar dinleyebiliyorum. Senfonik metal, klasik müzik, pop, heavy metal, slow, jazz vs vs gibi farklı tarzlar dinleyebildiğim için tek hamlede bütün albümleri atma imkanım olmayacak. Keşke 32gb alsaydım diyorum fakat aldık bikere artık 16 ile devam edeceğim. Cowon J3'ün hafıza kartı desteği vardı. Yani 16 yetmiyor mu, tak 32lik sd kart, bak keyfine olayı vardı.

Son notlar

"Bu kadar araştırma yaptın, makaleler başında günlerini harcadın, Media Markt'te aletleri tek tek denedin, denemek istediğin modeller için arkadaşlarını sıkıştırdın, Cowon j3 aldın sattın, sony x1051 aldın iki hafta gözün yollarda bekledin. Muradına erdin mi peki?" diye sorarsanız, cevabım "evet" olur.

Fakat keşke Sony A846 (32gb) alsaydım diyorum. Hem daha ince, hem 32gb, hem de aynı fiyata gelecekti. Neyyyseee....