Gönderen Konu: Sennheiser HD555 İnceleme  (Okunma sayısı 3914 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı deaddy

• İnceleme Yöneticisi
Ynt: Sennheiser HD555 İnceleme
« Yanıtla #45 : Mart 15, 2008, 09:22:00 »
Be Creative
Güncelleme yaparsan incelemende haber bekliyorum hatta bir değişiklik yapıp ilk incelemeyi silmek yerine ilk mesajına güncellenmiş bilgileri ilave edelim insanın farklı kulaklıklar denedikçe eski yorumlarındaki değişimler dikkat çekmiş olur.

Forumda ne yazıkki sadece bir adet incelemem var ondaki değerlendirmeleri bile yanlış bulmaya başladım şimdi.
The me that you know is now made up of wires
Pm ile sormak yerine başlık açalım hep beraber tartışalım.
///Inceleme yazan arkadaşlar metin dosyasını bana deadalusx@gmail.com adresinden yada özel mesaj yoluyla yollayabilirler.\\\

Çevrimdışı fizmitli

• MP3
  • *
« Yanıtla #46 : Mart 15, 2008, 15:07:04 »
su kanadali vatandasi yurtdisina satisa ikna edebilirseniz toplam 95$'a falan edinebilirsiniz aleti. ==> http://www.head-fi.org/forums/f10/fs-sennheiser-hd-555-80-toronto-304259/

ayrica ebay'de de kargo dahil $135'a falan bulabilirsiniz. takilsa bile bir sey odeyeceginizi zannetmem.

Kanadalı vatandaşı nasıl ikna ederim bilmiyorum(daha öncede belirttiğim gibi ingilizcem yeterli derecede değil)
ama ebay dan edinmek rahat olabilir.Türkiyede birçok kişi ebay dan alışveriş yaptığını duyuyorum.Ama hazır forumada girmişken sizlerle tanılmışken bana uygun bir ürünü fikirlerinizi alarak edineyim diyorum,acele etmeyeyim diyorum.
Triangle Comete ES / Boomerang Hop. Stand
J.C.Verdier 220DE Tube Yükselteç
Chord Chordette Gem / 12V Akü Besleme

Çevrimdışı KontG

• Global Moderator
  • Mustafa
« Yanıtla #47 : Mart 15, 2008, 15:45:07 »
Benim de revize etmem gereken yazilar var. Ankaraya donunce halledelim ;)
DAP : Creative Zen X-Fi 16 GB, iPod Touch 16 GB, Creative Zen Muvo2 4GB (Efsane)
Eski DAP'larım : Creative Zen Touch 40GB, Zen Vision:M 60 GB, Trekstor VibeZ 12GB
Kulaklık : Beyerdynamic)))) DT 880 (2005), Beyerdynamic)))) DT 231, PHILIPS SHP-805, V-Moda Vibe, Creative EP-830
Eski Portatif AmfiMeier Audio Corda Move,
Desktop Amfi : OCTAVART O1
Kablo : sKyLine 99.99% Pure Sound Cable, tech-link mini-to-RCA cable
Ses Sistemi : CREATIVE INSPIRE T6060
Ses Kartı : Creative X-Fi Extreme Music, E-MU 0404 USB
Mikrofon : Shure C606
İncelemelerim : BRAHMS - The Complete Symphonies, OCTAVART O1, Zen Vision:M 60 GB, Beyerdynamic)))) DT 880 (2005),Meier Audio Corda Move, Zen Vision:M 60 GB vs Trekstor Vibez 12 Gb, Creative X-Fi Extreme Music, Creative X-Fi Yazılımları, CREATIVE INSPIRE T6060, PHILIPS SHP-805, PHILIPS SBC HP460, John Williams, Star Wars - Episode 3 (Soundtrack)

Çevrimdışı ertan06

• MP3
  • *
« Yanıtla #48 : Temmuz 28, 2010, 18:20:30 »
hd 555 anfiye ihtiyaç duyuyormu

Çevrimdışı Fakirçocuk

• MP3
  • *
  • Hüseyin
« Yanıtla #49 : Temmuz 28, 2010, 20:08:14 »
hd 555 anfiye ihtiyaç duyuyormu

pek duymaz gibi gereksede bi fio e 5 iş görür çok bişey gerekmez

Çevrimdışı Be Creative

• Haber Editörü
  • Metin
« Yanıtla #50 : Temmuz 28, 2010, 20:35:02 »
EMU tarzı nispeten güçlü amfiye sahip kaynaklarla kullanılırsa amfi ihtiyacı hiç yok HD555'in. X-Fi ve benzeri ses kartlarında da yine 50ohm yeterli olacaktır büyük oranda, ama laptop'ın onboard kartı ya da herhangi bir DAP'la (S:Flo2 falan olmadığı sürece) kullanılacaksa Fiio tipi bir amfi iyi gider. Özetle, öyle çok fazla güç isteyen bir kulaklık değil.

Bu arada inceleme de kaldı böyle kusurlu bir şekilde, ve işin kötüsü kulaklık da bende değil artık. Bakalım, bir ara hafızamda kaldığı kadarıyla yazmaya çalışacağım mecburen tekrar.
Kulaklıklar: AKG K601, beyerdynamic DT880 600Ω (AudioMinor kablo), Westone UM2, Etymotic ER4P-S, Sennheiser IE8
Kaynaklar: PS Audio - Digital Link III DAC, E-MU 0404 USB, Creative Sound Blaster Live 5.1 Platinum, Creative X-Fi Fatality
Amfiler: Octavart O1
Portatif: zune HD 32gb, Sony A818, Zen Vision:M 60GB
Dinlenen Müzikler: http://www.last.fm/user/Celticphile?setlang=en

Çevrimdışı ertan06

• MP3
  • *
« Yanıtla #51 : Temmuz 28, 2010, 21:05:41 »
su kanadali vatandasi yurtdisina satisa ikna edebilirseniz toplam 95$'a falan edinebilirsiniz aleti. ==> http://www.head-fi.org/forums/f10/fs-sennheiser-hd-555-80-toronto-304259/

ayrica ebay'de de kargo dahil $135'a falan bulabilirsiniz. takilsa bile bir sey odeyeceginizi zannetmem.

Kanadalı vatandaşı nasıl ikna ederim bilmiyorum(daha öncede belirttiğim gibi ingilizcem yeterli derecede değil)
ama ebay dan edinmek rahat olabilir.Türkiyede birçok kişi ebay dan alışveriş yaptığını duyuyorum.Ama hazır forumada girmişken sizlerle tanılmışken bana uygun bir ürünü fikirlerinizi alarak edineyim diyorum,acele etmeyeyim diyorum.

eğer ebay hakkında bilgi almak istersen yardımcı olabilirim ben her ay bişeyler alıyorum oadan ama bazı püf noktaları var

Çevrimdışı fizmitli

• MP3
  • *
« Yanıtla #52 : Temmuz 29, 2010, 00:08:03 »
İleti nerdeyse 2,5 yıl önce yazılmış artık böyle bir ihtiyaç yok.İlgin için teşekkür ederim .
Triangle Comete ES / Boomerang Hop. Stand
J.C.Verdier 220DE Tube Yükselteç
Chord Chordette Gem / 12V Akü Besleme

Çevrimdışı ertan06

• MP3
  • *
« Yanıtla #53 : Ağustos 08, 2010, 15:15:54 »
bende hd 595 kullanıyorum arasında pek bir ses farkı yok sanırım internette hd 555 e uygulacak bir moddan bahsediliyordu içine bant çekildiğini görmüştüm bu olayla beraber sesin hd 595 le aynı hale geleceği falan yazıyordu.hd 595 de basslar sadece biraz daha derin bu olayla eşitleniyormuş vs..

Çevrimdışı delgren

• MP3
  • *
« Yanıtla #54 : Ağustos 30, 2010, 00:53:04 »
HD555'e HD595 modu yapmayı düşünüyorum. youtube'da bir video'da gördüğüme göre driver'ın altındaki foam'ları sökmek yeterliymiş. fakat güvenemiyorum kendime söküp takarken, bir sakatlık olma ihtimali nedir acaba ::)

bir de cidden farkedilecek düzeyde değişme olur mu onu da merak ediyorum. haybeye riske girmeyelim  :)

Çevrimdışı ertan06

• MP3
  • *
« Yanıtla #55 : Ağustos 30, 2010, 01:27:46 »
sadece sahnesi biraz daha genişliyormuş forumlardan okuduklarıma göre.o kadar karmaşık bir yapıca bir alet değil.eğer garantisi bittiyse hassas bir operasyonla uygulamakta fayda olabilir.head-fi sitesindende araştırabilirsin oradada ayrıntılı şekilde anlatıyolardır mod olayını

Çevrimdışı delgren

• MP3
  • *
« Yanıtla #56 : Ağustos 30, 2010, 01:41:57 »
ben de basların biraz daha geliştiğini okudum. HD555 bana biraz düz ve sıkıcı (uygun tanım bu değil muhtemelen ama neyse) geliyor. belki biraz basların artması iyi olabilir. youtube'da bir video (http://www.youtube.com/watch?v=PvQ8PzBrHXE&feature=player_embedded) çok net anlatıyor da elim çok yatkın değildir bu işlere, o yüzden tereddüt ediyorum.

bir de saçma gelebilecek bir şeyi merak ediyorum, kablonunu ucundaki 3.5 inç'lik dönüştürücü sese etki eder mi? bu adaptörlerin iyisi kötüsü var mıdır? çünkü dokunduğum anda ses bozuluyor, temassızlık yapıyor vs. sesi doğru yansıttığından şüpheliyim, zaman zaman sağ ya da soldan ses gidiyor adaptörle birşey temas ettiğinde.

Çevrimdışı ertan06

• MP3
  • *
« Yanıtla #57 : Ağustos 30, 2010, 01:52:40 »
modu uyguladığında sahnesi genişyelecektir buda bassların artması anlamına gelmez.sadece daha dengeli bir ses alacaksın.midler basslar tizler dahada geniş bir duyum alanından geliyormuş gibi.bunu nasıl anlatacağımı tam bilmiyorum.açık bir kulaklıkların amacı budur zaten daha geniştir sahneleri.dönüştürücüde ses kaybı çok küçük bence oda kulaklarımızın duyamacağı değerlerde.ama eğer sağ sol seslerde sorun varsa değiştirmelisin.birde dönüştürücü değilde besleme girişindede olabilir.kulaklığı başka bir sisteme bağlayarakda bu sorunu çözebilirsin umarım faydalı olabilmişimdir

Çevrimdışı delgren

• MP3
  • *
« Yanıtla #58 : Ağustos 30, 2010, 02:02:10 »
sahne genişlemesinin yanısıra bassların biraz da olsa geliştiğini yazanlar da var ayrıdan, o yüzden söyledim :)

sorunun dönüştürücüde olduğuna eminim. merak ettiğim farkedilebilir sorun yaratıp yaratmayacağıydı ses kalitesi açısından, cevabını öğrendim teşekkür ederim :)

Çevrimdışı Be Creative

• Haber Editörü
  • Metin
« Yanıtla #59 : Eylül 02, 2010, 00:14:05 »
Silinen inceleme yenilendi...
Kulaklıklar: AKG K601, beyerdynamic DT880 600Ω (AudioMinor kablo), Westone UM2, Etymotic ER4P-S, Sennheiser IE8
Kaynaklar: PS Audio - Digital Link III DAC, E-MU 0404 USB, Creative Sound Blaster Live 5.1 Platinum, Creative X-Fi Fatality
Amfiler: Octavart O1
Portatif: zune HD 32gb, Sony A818, Zen Vision:M 60GB
Dinlenen Müzikler: http://www.last.fm/user/Celticphile?setlang=en