Peaky Blinders sonrası ilk bölümü 1 yıl gibi gelse de, sonrasında akan ve şaheserleşen GODLESS western ve dönem yapımı sevenler için tavsiyemdir…
Ben eski kafalıyım, hâlâ Suits ve Better Call Saul izliyorum. Breaking Bad şaheserinden sonra hiçbir diziyi sevemiyorum. Ah nerede o bir oturmada 3-5 bölüm izlettiren diziler... Yeniler sarmıyor bir türlü.
Yeni çıkan dizilerden Castle Rock Manifest New Amsterdam Killing Eve Sharp Objects ikinci sezonları biten dizilerden de Goliath Mr.Mercedes The sinner Tavsiye ederim.
Dizi tavsiyesi pek etkili olmuyor gibi. Sherlock Holmes disinda tavsiye edilenleri sevemedim. YOK mu soyle icinde ozel gucleri olan insanlarin oldugu dizi onerisi olan? .
@cyraz The gifted dizisi icinde ozel gucleri olan insanlarin oldugu bir dizi. ilaveten impulse ile Marvel's cloak and dagger da eklenebilir..
Netflix'de izlenebilecek güzel diziler... Line of Duty Hinterland Marcella Manhunt The Bletchley Circle Borderliner Paronoid Code La Mante Luther Joe Safe
İlk 2 bolumunu seyrettim. Bayaa sevdim izlemek isteyen arkadaslar eger genc isi kaliteli kasaba dizisi isterlerse guzel dizi. Tek eksi yani cok fazla velet oyuncu olmasi xD
İzlediklerim arasında aklımda yer etmiş iki diziyi paylaşayım: 1. A young doctor's Notebook 2. Big little lies
Aslinda kiyida kosede cok meshur olmayan harika diziler var. Top list dizilerden kat be kat zevkle izlenecegini bildigim ama bulmak gerek. Ozellikle dram icerikli.
Netflix'te gerçek olayların belgesel şeklinde ele alındığı, veya drama olarak canlandırıldığı çok güzel yapımlar var. Hepsinde izleyince yok artık diyeceğiniz olaylar var. Making a Murderer The Keepers Manhunt Unabomber Confession Tapes I am a Killer Worm Wood Sleepwalkers Who Kill.
Popüler dizilerden bahsedilmiş zaten. Onları tekrar anmaya gerek yok. Ben daha çok gözden kaçmış dizilere odaklanayım. The Handmaid's Tale (Dram, Bilim Kurgu) - Hiç bahsedilmemesi garip geldi. İlginç bir konusu var. 2. sezonu henüz izlemedim ama 1. sezon harika. 2018 Altın Küre ödüllü. Modern Family (Komedi) - Gülme efekti vermeden güldüren sıcacık bir dizi. Şimdiye kadar en beğendiğim komedi dizisi oldu. Orange is the New Black (Suç, Komedi, Dram) - Her tarz duyguyu barındıran bir komedi dizisi. Kadınların hapishane hayatını anlatıyor. The Big C (Komedi, Dram) - Kansere yakalanan bir kadının hayatını anlatıyor. Komedi ve dram bir arada. Çok sevdiğim Laura Linney baş rolde. Weeds (Suç, Komedi, Dram) - Adından da anlaşılacağı üzere daha önce hiç bu tarz bir iş yapmamış bir kadının marihuana satmaya başlaması ve bu kariyerde yükselmesini konu alıyor.
Ben bu gönderiye daha evvel yazdım mı hatırlamıyorum. Aynı öneriyi yapmıyorum diye umuyorum. Eğer öyleyse peşinen özür dilerim. Ben Dram sevenlerdenim. Psikolojik yönü ağır ve çetrefilli olan, tarihsel bir gerçekliğe dayanan, yahut sistemle ve bireyle kavgalı olup, kendince doğruları olup da bir şeyler anlatmaya çalışan yapımları seviyorum. Bu minvalde iki dizi önerisinde bulunacağım: İlki; benim için gelmiş geçmiş ve muhtemelen gelecekte de en iyi dizi olma özelliğini, senaryo-oyunculuk-yönetmenlik becerisi anlamında başaran MAD MEN dizisidir. Mutlaka izlemenizi öneririm. İkincisi ise; yine benzer sebeplerle, fakat bence Mad Men'e göre biraz daha zayıf kalan yönleriyle SIX FEET UNDER adlı dizidir. İkisini de vakit ayırıp izlemenizi öneririm. Hem 2. Dünya savaşı sonrasında tüketimin, modernizmin ve bireyciliğin yükseliş aşamasında toplum yapısındaki değişimleri ve bireyin çelişkilerini görmek, hem de günümüze yakın bir zamanda, geleneksel bağlarından kopuşlar yaşayıp bunun toplumsal ve bireysel ilişkilerde yarattığı yozlaşmayı sağduyulu bir gözle görmek adına her iki diziyi öneriyorum. Kapitalizmin gitgide daha köklü bir biçimde yaşamın her alanına hakim olmaya başladığı bu topraklarda yaşadığımız değişimin ve dönüşümün daha evvel başka topraklarda benzer şekillerde yaşandığını ve etkilerini görmek çok sarsıcı, eğitici ve öğretici oluyor.