Sony 40. yılına özel Walkman müzik çalarlarını bugün tanıttı. İki yeni modelden en dikkat çekecek olanı ise muhtemelen ZX507 olacak. ZX300'ün başarısının ardından cihaza bu kez Android 9, Native DSD, USB Type C gibi özellikler eklenmiş. Oldukça ideal bir fiziksel boyutu var ve tasarımı şık duruyor. Satış fiyatı olarak yaklaşık 800 $ telaffuz ediliyor. Stream servislerine bağlanabilecek olması ve muhtemel iyi bir ses başarımı cihazı oldukça popüler kılacaktır. https://www.sony.co.uk/electronics/walkman/nw-zx500-series
Sony tasarımlarını her geçen gün güzelleştiriyor.Özellikle a100'ün tasarımını çok beğendim.Zx500'ün (android olmasını saymazsak) wm1a'dan daha üstün olabileceğini zannetmiyorum ki inşallah olur.Android olduğu için de ses kısıtlaması sorun olacaktır.Şu an zx2 kullanıyorum cihaz Japonya'dan alındığı için ses kısıtlaması yok,ses kısıtlaması olsa kullanmazdım kesin . Sony'nin önceki daplarını satarken Türkiye satışlarına yaptığı özel fiyat politikasını bu daplarda da uygularsa alınabilir bence.
Her yeni duyurulan orta / üst seviye Sony Walkman insanlarda bir heyecan yaratiyor. 2014'te ZX2 tanitildi ; bu alet muzik dinleyicileri tarafindan uzun sure el ustunde tutuldu ve dunya capinda cok satti. Derken ZX3 beklerken hayatimiza WM serisi girdi, "Android Walkman" projesi rafa kalkti ; Sony pek cok kisiyi ters kose yapti. 2019'da ise biz "hadi artik WM2" diye beklerken Sony, bir anlamda "ZX3" olarak kabul edilebilecek ZX500'ü piyasaya sürüyor. Beş yıl sonra. Bu modelin ses kalitesinden oldukca umitliyim ; WM1A ile yaklasik olarak kafa kafaya bir performans verecegini düşünüyorum. Bu arada "ZX507" diye bir model ismi dolasiyor, bu durum tahminen ZX500'ün tipki A serisi gibi farkli hafiza seçenekleri ile gelecegine delalet. Dolayisiyla basligin ZX500 olarak degismesi yerinde olacaktir diye düşünüyorum.
ZX500 serisi olarak geçiyor evet, değiştirdim. Bu arada amfi katının Class D olduğunu belirtelim de sonradan sıkıntı çıkmasın
https://www.sony.co.uk/electronics/walkman/nw-zx500-series/specifications Walkman port gitmiş, USB-C gelmiş -ki çok olumlu buldum. Uzun çalma süreleri (30-40 saat) gitmiş, hi-res flac/DSD için 15-10 saat gibi süreler gelmiş. Güç 16 ohm için Balanced 200mW+200mW (High Gain), SE 50mW+50mW (High Gain) (zx300 ile aynı) şeklinde listelenmiş. S-master Class D amfi, sonylerde Allah'ın emri zaten. Korkarım Türkiye'ye gelmez, gelse de çok pahalı olur alamayız. Ben telefon+hugo ve zx100+hugo ile devam... Taşınabilirlik dışında tek sıkıntım hugoya bağlayınca normalde 1 hafta giden zx100'ün çalma süresinin 10 saate düşmesiydi, o tarafta zx500 serisi de benzer süreler sunacakmış zaten (bu da böyle bir züğürt tesellisidir ).
https://www.sony.com.tr/electronics/walkman/nw-zx500-series Türkiye sitesine eklenmiş. Getirecekler gibi duruyor. Umarım fiyatıda eski politika gibi Amerika seviyesinde tutarlar.
ZX 300 de eklenmisti ama gorece uygun fiyatina ragmen sonuc malum. ZX 500 icin de fiyati ve ulkenin mevcut ekonomik hali dusunuldugunde cok buyuk beklentiye girmemek lazim. Umarim yanilirim.
Class D diyerekten sıradanlaştırmayalım lütfen. S-Master olucak. DSEE HX'i de unutmayalim. Bir SONY'den baska hic bir cihazda olmayan ozellikler bunlar. Fark muazzam.
Enginler ölmez, Techno-fi sevdası bu yüreklerden silinmez. It's a Sony Sesi kulağa aş edenlere selam olsun...
Huylu huyundan vazgecmiyo demek ki Gerci haksizlik olmasin, Trintron'un ne oldugu acik belli. S-Master ise bir gizem, bir muamma
Birkaç yenilik var tasarımı da sevdim bu kez ses limitine de el atarlarsa ne ala. Bataryasına bakarak bir şeyler söyleyesek yine yanılmış olacağız büyük ihtimal... Şaşırt bizi Sony.
Insallah yapmazlar. Cunku yaparlarsa almak zorunda kalabilirim. Ama bir yandan da korkuyorum. Zaten cihazlar guzel. Sony Z5 IEM'in ustune bir de kaliteli bir dap'ini alinca ya ben de Sony fanboy'u olursam?