Ben örnek amaçlı önerdim benzer ürün çok hangisi hoşunuza giderse artık, yani usb gürültüsü diye bir durum var masaüstü kullanımda özellikle. Hatta bunun amcaoğlusu ground loop, hum vs. gibi durumlar var masüstü cihazlarda, pilli cihazlar genelde daha temiz bi çok açıdan.
Anladım hocam teşekkür ederim, geçmiştede çok tavsiyeleriniz ve yardımlarınız olmuştu zaten Keşke şu olayı önceden bilseydim de ona göre hareket edebilseydim bu konu hakkında da hiç Türkçe kaynak yoktu bu konu sayesinde problem yaşayanlar biraz faydalanır inşallah.
Bence filtre tarzı şeyleri düşünmeden önce pc nizi bi elektronikciye goturun. Eger kapasitor gibi bir parcada arızalanma başgösterdiyse siz bunu filtreyle bir sure ortbas edebilirsiniz fakat bir sure sonra arıza baska yerlere de sıcrayabilir. Yapılacak iş bir elektronikci icin basit, anakartın besleme katını ve usb çıkışlarını osilaskopla ölçüp gürültü gözlemlenecek. Sorunun kaynağı genellikle basit bir elemandan kaynaklanır ; transistör, regülator yada kapasitor gibi... Eger anakartta bir sıkıntı gozlemlenmezse o zaman usb cıkısınızı ayırmayı, filtre aramayı veya daha kabiliyetli bi anakart almayı düşünebilirsiniz. Son olarak, gürültü anakartın gücünün extra donanımlara yetememesinden de kaynaklanabilir. Bu yine anakart çıkıslarını ölçerek anlasılabilir. Bu durumda filtre almanız hic bir işe yaramaz, usb güçlendirici modül kullanmanız gerekir aksi halde usbye her taktığınız harici bileşen sisteme paralel yük olacağı için akım sürekli bölünür ve elemanlar beslenemez. Bu yöntem, sorunun güçten kaynaklanması durumunda sizi yeni anakart masrafından kurtarır.
Arkadaşlar herkese tekrardan selam Şimdi oturduğum bina eski, bilgisayarım da extrem denilebilecek seviyede bir bilgisayar, elektrik dalgalanmaları vs. gibi konular için aslında ups hep şarttı ama bütçe ayırmak kısmet olmamıştı belki de biraz önem vermemezlikten kaynaklanıyor. Şimdi bu parazit olayından doğru da önce bir ups mi alsam diyorum? Ups aldığım zaman en azından şebekeden gelen elektrikle bir bağımız kalmayacak artık, ama sanırım bunun için online denilen ups lerden almak gerekiyormuş yada 300-400 tl'lik ups lerden alırsam yine işimi görür mü? Amaç bilgisayarı açık tutmasından ziyade şebeke elektriği yerine ups'ten geçmesi tamamen yoksa bana bilgisayarı 1 dakika açık tutsa da yeter. Bilgisayarın yük altında 600w civarını geçeceğini düşünmüyorum. Tecrübeli arkadaşlar deneyimlerini paylaşabilirse çok sevinirim.
Çok fazla söylenmiş tekrar etmiş gibi olacak ama usb den sinyal ve gücü ayırarak sorununuz çözülür gibi görünüyor. Önceki girişlerde link var nasil yapılacağı ile ilgili.
bluetooth hoarlörü bilgisayara bağladım,cihazda biraz dipses var kulağı dayayınca duyuluyor,bilgisayar'a aux ile bağladım sorun yok,ama usb ile bilgisayardan şarj'a bağladığımda bütün bilgisayar sesleri hoparlörün içinde,fan bile bir ara hoparlörden üflemeye başladı başka cihazlarda bu sorun yok,bunun derdi nedir anlamadım..
Bende Çin malı bluetooth hoparlör vardı şarjı full dolduğunda aynı anlattığın sesleri çıkarıyordu şarjdan çekince düzeliyordu belki işine yarar diye yazdim. (ben devamlı sarjda kullanıyordum)
evet hocam şarjdan çekince düzeliyor sıkıntı yok ama şarja taktığım da seyreyle hengameyi,yada şarjını ayırmam lazım pirizden vermem lazım..
Olayın USB ile alakası yok diye tahmin ediyorum. Çünkü USB'yi data için değil, güç için kullanıyorsunuz. Hoparlörün zaten basit dizayn edilmiş olan amfi kısmı, bilgisayar tarafından yollanan parazitli kirli güce tepki gösteriyor muhtemelen. Amfiler güç kaynağına çok hassastır. O yüzden doğru düzgün lineer güç kaynakları $50+ tır. Tüm bilgisayarlar switching power supply kullanıyorlar (lineer değil). Üstelik bu güç kaynağı, bilgisayarın bilumum güce aç parçalarının deli gibi hareketli güç gereksinimlerini karşılamak zorunda. Bu da USB çıkışına yollanan 5V'a tesir ediyor muhtemelen...
Creative xifi pro usb ses kartı kullanıyordum iki ay öncesine kadar. Qed'in usb güç kablosunu alana kadar parazit dip gürültüsü vs her türlü duyuyordum kablo güncellemesi işi düzeltti biraz ama onu sattım asus xonar ae ses kartı aldım 400-500 tl arası fiyatı var optik çıkıştan aldığım dac'a baglantı yaptm abartmayım ama cd'den daha iyi çalıyor şuan cd deki mekanik his yok pcie digital çıkış olan bir ses kartından dac'a giriş yaparsanız bence sorun çözülür tabi masaüstü bilgisayarlarda ana kartın kalitesi / ram - cpu yeterliliği /power suply'nin kalitesi ve takılı oldugu priz (uzatma varsa akım korumalı vs olması) de etkili ses konusunda. iki oyun açıp birde spotify veya foobar açarsam çıt pıt parazit sesleri geliyor mesela. birde ben şu videodaki düzenlemeleri yaptıktan sonra biraz seste farketti görev yöneticisindende müzik dinlediğim uygulamaları gerçek zamanlı olarak düzelttim
Slm. Arkadaşlar cayin n5ii var bunu usb dac özelliğini pc de kullanmak istiyorum sony sinema sisteminde 2ch sterio özelliği var pc de şu 3 renkli jak girişleri var amfide kırmızı beyaz ses gieislerine bağladım cayin usb driver da indirdim ama ses alamadım sony str.de497 model amfi bu konuda yardım rica ediyorum
Bilgisayardan Cayin N5ii ye UBS-C kablo ile bağlantı kurup DAC olarak kullanabilirsin.. Biraz once tekrar denediğimde DAC olarak sorunsuz çalıştığını gördüm. Ses çıkışını PC den N5ii olarak seçmelisin. Foobar2000 kullanıyorsan bunu Tercihler kısmındaki Output sekmesinden seçerek te yapabilirsin(WASAPI event yada ASIO N5ii).. Cayin N5ii den 3.5mm to 2xRCA kablo kullanarak ampliye bağlantı kurup; ondan da ses sistemine çıkış alabilirsin. Tabi N5ii DAC performansının Stereo bir sistemde ne derece tatmin edeceği ayrı konu Aşağıdaki resimde IFI Blck yerine ses sistemindeki ampli gelecek; kafaüstü kulaklık yerine de ses sisteminin hoparlörleri.. NOT. N5ii de USB çıkışını DAC olarak ayarlardan değiştirip denemelisin..
Teşekkürler cevap için dediginiz gibi kabloyla direk n5ii bağlayıp ses alıyorum ama standart bir ses pc den ses alamadım tabi dediğiniz foobar 2000 programı kullanmadım pc den ampliye bağlantı nasıl olmalı? Müziği pc deki hd den örnek dsd kalitesini alabilecekmiyim