50 ohm kulaklık+ara kablo ikilisi taksak adaptöre gerek kalmaz herhalde ? Bir de forumda diy kablo yapan arkadaş vardı , ona nasıl ulaşabilirim ?
Hocam W = I^2 x R den hesaplarsaniz en temelde (etkileyen daha bir cok sey var verimlilik vs gibi) 100mW ve 35 ohm, 250 mW ve 46 ohmdan daha fazla akim ceker, ikisinde de ayni seviyeye getirirseniz, muhtemelen htc 100mW in uzerine cikiyor sizin durumunuzda, distorsiyon da ondan olabilir. Thd ise genelde belirli direnc araliklarinda verilir, sistemdeki bir uyenin o aralikta seste sebep oldugu bozulmaya bagli olarak. Genel fikir olsun diye yazdim eminim benden cok daha iyi bilenler mevcuttur.
Aux uzatma kablosu kullanarak, LG V30 telefonu yüksek empedans modunda kullanabiliyorsunuz. Ben de aynı yöntemi kullanıyorum. Aradığınız aparatın fotoğrafını paylaşıyorum. Marka ve fiyat seçenekleri size kalmış, online alışveriş platformlarında bol miktarda mevcut.
hi-fi status kullanıyorum, yüksek empedans adaptörünü takmayınca aux modunda kalıyor. adaptörlü de baya fark ettiriyor bence
Arkadaşlar uzun bir arayıştan sonra şu linkini attığım ürünü satın aldım.Sanırım piyasada alınabilecek en kaliteli adaptör.Dunu markası da güvenilir geldi bana. https://tr.aliexpress.com/item/33041693060.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.5d814c4dL8s6gr
Yanlız bunların kendi içinde direnci var. Direnç ses karakterini açık bir şekilde değiştirir ve sürülmeyi ciddi anlamda zorlaştırır.
Bunların çalışma mantığında sürekli bir empedans ölçme yok anladığım kadarıyla. LG 'nin hifi plus dac eklentisinde de öyleydi. Sadece 3.5'luk çıkışa kulaklığı ilk taktığınız anda ölçüyor. Ve çıkarıp da tekrar birşey takarsanız ancak tekrar ölçüyor. Böylece herhangi bir uzatma kablosunu, kulaklığı ona bağlamadan taktığınız anda empedansı ölçmeye kalktığında uçlar birleşmediği için (kulaklık takılı olmadığından) empedans sonsuz oluyor ve en güçlü modda çalışmaya başlıyor. Sonrasında kulaklığı uzatmaya takıyorsunuz ve o modda devam ediyorsunuz. Ta ki cihazın 3.5'luk çıkışından kabloyu çıkarana kadar. Çıkarırsanız, yeni birşey bağladınız diye tekrar ölçüm yapıyor. Böylece araya hiç ekstra direnç katmadan cihazı şaşırtmış oluyorsunuz.
Lg empedans ölçümünü sadece kablo ilk bağlandığında yapıyor. Açıkcası ben aux uzatma kabloauna yüksek empedanslı bir şeyler takıp sonra kablodan o yüksek empedanslı şeyi çıkarıp kendi kulaklığımı takıyordum.
LG V30 için konuşuyorum: Kulaklığı yükse empedans adaptörününe, yüksek empedans adaptörünü de telefona bağlayıp kullanmıyorsunuz. Böyle kullanan varsa çok yanlış yapıyor. Yüksek empedans adaptörünü 3.5 mm erkek - 3.5 mm dişi bir ara kabloyla bağlıyorsunuz, sonra ara kabloyu LG V30'a takıyorsunuz. Telefonunuz yüksek empedans moduna geçiyor. Ondan sonra ara kablonun ucundaki yüksek empedans adaptörünü çıkarıp yerine kulaklığı takıyorsunuz. (Bunu yaparken ara kablo hala telefonda takılı olacak şekilde yapıyorsunuz.) Dolayısıyla yüksek empedans adaptörü ses kalitenizi bozmaz. Telefonu yüksek empedans modunda çalışmak için kandırdıktan sonra zincirden çıkarıyorsunuz çünkü. Bu zincirde ara kablo, ya da kulaklığın kablosu ses kalitenizi bir miktar etkiler, o kadar.